Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 15 sati uživo

Navijači Hajduka ovo čekaju 11 godina, evo gdje gledati Hajduk i Rijeku, utakmica proglašena visokim rizikom

Rijeka: Hajduk svladao Rijeku golom u 98. minuti
Goran Kovacic/PIXSELL
02.10.2022.
u 11:59

- Mi smo Hajduk i uvijek idemo na pobjedu. Na Rujevici nikad nije lako, ali vjerujem da smo bolja momčad i da imamo puno unutarnjih rezervi. Siguran sam da ovaj Hajduk može ići samo put gore, tim riječima najavio je trener Mislav Karoglan današnju utakmicu (15 sati) na Rujevici, gdje u 11. kolu HNL-a, nakon dvotjedne stanke Rijeka dočekuje Hajduk.

- Mi smo Hajduk i uvijek idemo na pobjedu. Na Rujevici nikad nije lako, ali vjerujem da smo bolja momčad i da imamo puno unutarnjih rezervi. Siguran sam da ovaj Hajduk može ići samo put gore, tim riječima najavio je trener Mislav Karoglan današnju utakmicu (15 sati) na Rujevici, gdje u 11. kolu HNL-a, nakon dvotjedne stanke Rijeka dočekuje Hajduk.

Susreli su se nedavno i na Poljudu, u prvoj Karoglanovoj utakmici na mjestu prvog trenera, a bila je to uvjerljivo najgora Rijeka koja je stigla u Split u zadnjih desetak godina. Hajduk je rutinirano pobijedio 2:0, golovima Stipe Biuka i Nikole Kalinića.

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke, u današnji susret Karoglan i trener Rijeke, Talijan Serse Cosmi, ulaze svatko sa svojim teretom problema: Rijeka je u prvih deset kola uzela jednu pobjedu i to davno, u prvom kolu protiv Šibenika, dok je Hajduk nakon uvodnog dijela sezone daleko od svih zacrtanih ciljeva te s novim trenerom, koji je na pokusnom roku do zimske stanke, odnosno trenerom za još devet utakmica - u potrazi za izgubljenom formom, bodovima i trkom za naslov.

- Jedan dan ili tisuću dana, pristup i stav su uvijek isti. Za mene nema veće časti, ovo je za mene vrhunac - trenirati ovakav klub, na to će trener Hajduka.

Talijan Cosmi poručuje da Rijeka još nije mrtva.

- Čitam vas i tražim da mi se prevede neke izjave. Rijeka nije mrtva, živa je i vratit će se prije nego što neki misle na prijašnju razinu. Rijeka je postala to što je ne samo igrom i rezultatima nego vrijednostima i pristupom na terenu posljednjih godina. Osjećam da se možemo vratiti i žao mi je onih koji nas smatraju mrtvima, kazao je trener kojeg se sjećamo s klupe Perugie u nekim prošlim vremenima.

U sudar s Rijekom ulaze 'bijeli' kao treća momčad prvenstvene ljestvice sa 17 bodova iz devet utakmica, a jučer ih je preskočio Osijek koji je slomio Lokomotivu i preuzeo drugo mjesto s dvije utakmice više od Hajduka. Rijeka je na predzadnjem mjestu sa svega šest osvojenih bodova iz deset utakmica. Danas u zapisniku kod Rijeke nema Vukčevića i Selahija, koji su otpali zbog žutih kartona kao i Emir Sahiti na strani Hajduka, a zbog ozljeda Hajduk ne računa na Lukasa Grgića, Nikolu Kalinića a možda i na Stefana Simića koji je s ekipom ipak otputovao za Crikvenicu gdje su 'bijeli' smješteni do današnjeg susreta. 

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, a pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Jerko Crnčić iz Vrbovca. Četvrti sudac je Ante Čulina iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Goran Pataki iz Đakova. 

Nakon 11 godina mnogobrojni navijači Hajduka kao i navijači Rijeke te svi drugi pratitelji HNL-a moći će utakmicu splitskog kluba pogledati na drugom programu HRT-a, koji od ove sezone prenosi po jednu utakmicu svakog kola domaćeg prvenstva. Policija je susret proglasila visokorizičnim, očekuje se dolazak većeg broja navijača Hajduka te su izdane posebne upute za gledatelje koji danas pohode Rujevicu...

Ključne riječi

Komentara 3

OL
olujasviholuja2
12:25 02.10.2022.

Stavite sliku zapaljene baklje, onda će če te se čudit kad na utakmici se pale baklje

Avatar antikomunist6
antikomunist6
12:51 02.10.2022.

Vi ste Halduk i igrate nogomet. Ponekad izgubite a ponekad igrate i neriješeno.

BU
bubacro
12:51 02.10.2022.

Cekaju oni i druge stvari jos duze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije