Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge složne

Navijači bengalkama obasjali vukovarski vodotoranj

Bakljada - vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
11.04.2017.
u 22:08

Na ovaj način obilježavamo kraj akcije pod nazivom Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva. Sportskim žargonom rečeno ovo je kraj prvoga poluvremena. Sada smo svi u iščekivanju što skorijeg početka drugoga poluvremena, odnosno, početka obnove Vodotornja - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Večerašnjom bakljadom na vrhu vukovarskog Vodotornja, u sklopu projekta pod nazivom "Zajedno za Hrvatsku iz Vukovara",  obilježen je završetak akcije prikupljanja sredstava za obnovu Vodotornja. Bakljadu su upriličili predstavnici više navijačkih skupina iz cijele Hrvatske kao i BiH. 

- Na ovaj način obilježavamo kraj akcije pod nazivom Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva. Sportskim žargonom rečeno ovo je kraj prvoga poluvremena. Sada smo svi u iščekivanju što skorijeg početka drugoga poluvremena, odnosno, početka obnove Vodotornja - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić rekao je kako su Vukovar 1991. godine branili branitelji iz cijele Hrvatske ali i dijaspore i da je to vrijeme kada je vladalo najveće zajedništvo među građanima Hrvatske. Kazao je kako su u sklopu akcije kontaktirali 17 navijačkih skupina, a da ih se odazvalo 14. Eljko Komljenović ispred Veterana BBB kazao je da je Vukovar bio početak zajedništva svih iz Hrvatske.

- Tada smo disali svi zajedno, a to smo kroz godine izgubili. Očekujem da ćemo to ponoviti i možda se slijedeće godine opet okupimo svi zajedno, bez tenzija ili loših misli. Klubovi su klubovi, ali država je država, rekao je Tomljenović. 

Prije večerašnje bakljade predstavnici navijačkih skupina su zajedno s Penavom odali počast ubijenima na Ovčari – Spomen domu i mjestu stradanja te položili zajednički vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara. Zajedno su odali počast i svim žrtvama kod Križa na ušću Vuke u Dunav. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:33 11.04.2017.

Bravo!Hrvatska iznad svih!

PR
prarvat
22:34 11.04.2017.

sjajno!

Avatar patkovic
patkovic
19:40 12.04.2017.

aha, to je za 10, april

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije