Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U NJEMAČKOJ

Navijač petardom ozlijedio 10 osoba. U zatvoru će provesti nekoliko godina

FSV Mainz 05 - TSG 1899 Hoffenheim
Foto: Fabian Strauch/DPA
1/3
22.04.2024.
u 17:28

"Moj postupak je jednostavno bio glup", rekao je 28-godišnji navijač Hoffenheima na kraju suđenja kojim mu je izrečena kazna od tri godine zatvora

Navijaču njemačkog prvoligaša Hoffenheima izrečena je trogodišnja zatvorska kazna nakon što je u studenom prošle godine na utakmici Augsburga i Hoffenheima petardom ozlijedio desetak ljudi, među kojima je bilo i djece. Sudac okružnog suda u Augsburgu, Christoph Kern obrazložio je odluku.

"To nije bio normalan slučaj uporabe pirotehnike na njemačkom stadionu. Riječ je o velikom incidentu s eksplozivnom napravom, zbog kojeg je 26.000 ljudi u Augsburgu strahovalo od terorističkog napada", kazao je Kern o incidentu.

VIDEO Dominik Livaković u velikom problemu. Treba li ovo zabrinuti Dalića? 'Navijači su mu okrenuli leđa'

Utakmica je zaustavljena, a ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć. Državni je odvjetnik tražio da 28-godišnjem muškarcu bude izrečena kazna u trajanju od četiri godine i deset mjeseci, navodeći da je riječ o "osobito bezobzirnom" postupku kojima su nanesene teške tjelesne ozljede i ozlijeđena djeca, a s nastojanjem optuženog da na sebe privuče pozornost.

Osuđeni se više puta ispričavao zbog svojih postupaka, a žrtvi koja će dugotrajno patiti od oštećenja sluha poznatog kao tinitus platio je odštetu. "Moj postupak je jednostavno bio glup", rekao je 28-godišnji navijač na kraju suđenja. Njegov je branitelj tražio uvjetnu dvogodišnju kaznu zatvora. Još su tri osobe osuđene na uvjetne zatvorske kazne zbog pomaganja i poticanja počinitelja.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda tribina koju je demolirala Torcida. Prazan Poljud otkriva razmjere štete

FSV Mainz 05 - TSG 1899 Hoffenheim
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije