Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalkulacije

Naši mogu ispasti, tek sa tri boda sigurno smo u doigravanju

Hrvatska nogometna reprezentacija, trening (1)
Sanjin Strukić
Autor
Ante Buškulić
09.10.2013.
u 11:35

Ne pobijede li naši u listopadu, trebaju navijati da Albanija ili Norveška budu 2.

S obzirom na to da je teško očekivati da Belgija izgubi kod kuće od Walesa, čini se da je Hrvatska čak bliža ispadanju, odnosno opciji da bude najlošija druga, nego prvom mjestu! Škotska, nažalost (osim ako izgubi od Hrvatske, ali u tom slučaju to će našima biti nevažno), više ne može biti posljednja, pa da se brišu rezultati ostvareni protiv nje jer za poredak drugih u osam skupina u kojima je po šest momčadi brišu se rezultati utakmica s posljednjim. Tako Hrvatskoj trebaju tri boda da bi teoretski osigurala dodatne kvalifikacije.

Izgube li naši obje utakmice, jedino ih Albanija i Češka ne mogu stići pa trebaju navijati da Albanci i(li) Česi završe drugi u skupinama E i B. Osvoje li naši bod, bili bi nedostižni i Norveškoj. A sa dva listopadska boda i Danskoj, Armeniji, Turskoj i Sloveniji. No, tek sa tri boda Hrvatska bi stvorila dovoljnu zalihu da sigurno ne bi bila najlošija druga, jer tko god završi drugi u skupini B (poredak: Italija 20, Bugarska 13, Danska 12, Češka 9, Armenija 9, Malta 3), ne bi je prestigao.

U tablici su sve reprezentacije koje mogu biti druge, iako u našoj skupini, te u skupini F (Sj. Irska 6, Luksemburg 6, Azerbajdžan 5) nije izvjesno tko će završiti posljednji. Švedska (17) i Austrija (14) o doprvaku skupine C odlučit će u međusobnom srazu, a u skupini D Rumunji su četvrti, ali imaju bod manje od druge Mađarske i isti broj kao treća Turska, te najlakši raspored do kraja. I Poljska teoretski može biti druga jer zaostaje samo dva boda za Ukrajinom i Crnom Gorom, ali dok Ukrajina ima još jedan susret s Andorom, Poljake očekuju gostovanja u Ukrajini i Engleskoj. Zato ih nije realno uzimati u obzir. Kao ni Španjolsku, koja ima isti broj bodova kao Francuska, ali utakmicu manje, bolju gol-razliku i dva domaća susreta, s Bjelorusijom i Gruzijom. Dakle, bilo bi čudo da ne ostane prva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije