Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI LIGE PRVAKA

Real Madrid osigurao prolazak pobjedom protiv Brage (3-0). Modrić igrao samo 15 minuta

Champions League - Group C - Real Madrid v S.C. Braga
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/12
08.11.2023.
u 23:23

U skupini D igraju još Real Madrid i Braga. Na ljestvici vodi Real s devet bodova, a Napoli je drugi sa sedam. U drugom susretu skupine D igraju Red Bull Salzburg i Inter. Na ljestvici Real Sociedad ima 10 bodova, a Inter je na sedam

Real Madrid je u susretu C skupine na Santiago Bernabeu pobijedio Bragu sa 3-0 uz sjajnu predstavu Viniciusa Juniora koji je postigao pogodak i upisao dvije asistencije. Četvrtom pobjedom "Kraljevski klub" se učvrstio na vrhu ljestvice skupine osiguravši i prolaz dalje. Za Real su zabili Brahim Diaz (27), Vinicius Junior (58) i Rodrygo (61). Luka Modrić je za Real zaigrao od 74. minute.

Međutim, tko zna kako bi se susret raspleo da su gosti već u četvrtoj minuti realizirali kazneni udarac. Lucas Vazquez je u kaznenom prostoru povukao Christaina Borju, a turski sudac Halil Umut Meler pokazao na bijelu točku. Pucao je Alvaro Djalo, ali je Andrij Lunin sjajno obranio.

GALERIJA  Arsenal deklasirao Sevillu. (2:0) Španjolska momčad uputila tek jedan udarac prema golu

Champions League - Group C - Real Madrid v S.C. Braga
1/19

U 12. minuti vidjeli smo prvo veliko uzbuđenje pred suprotnim vratima i odmah pogodak Reala. Zabio je Brahim Diaz, ali je gol poništen jer je Vinicius napravio prekršaj u napadu. U 27. minuti je sve bilo čisto. Vinicius je probio po lijevoj strani uputivši povratnu loptu do Diaza koji je pogodio za vodstvo "Kraljevskog kluba".

Veliki korak prema pobjedi Real je stigao u 58. minuti kada je asistent kod prvog gola postao strijelac drugog. Lucas Vazquez je lijepo uposlio Viniciusa koji se riješio čuvara i potom zabio za 2-0. Samo tri minute kasnije sve je bilo gotovo. Vinicius je upisao novu asistenciju, a pogodak je postigao Rodrygo lijepo prebacivši gostujućeg vratara Matheusa. Luka Modrić je ušao u 74. minuti umjesto strijalca Diaza.

VEZANI ČLANCI:

Nogometaši Napolija nisu potvrdili ulogu favorita te su pred svojim navijačima odigrali 1-1 protiv Union Berlina u četvrtom kolu skupine C Lige prvaka. Pobjedom se Napoli mogao približiti osmini finala, a ovako ispred sebe ima još neizvjesne dvije utakmice na mogućem putu do tog cilja. Union Berlin je napokon izbjegao poraz nakon što je izgubio čak 12 utakmica u nizu, kombinirano u Bundesligi, DFB Pokalu i Ligi prvaka.

Napoli je potpuno dominirao u prvom poluvremenu koje je okončao s minimalnim vodstvom 1-0. Prvi put gostujuća mreža se zatresla nakon pola sata igre kada je iz blizine glavom pogodio Zambo Anguissa. No, pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja u napadu Di Lorenza.

GALERIJA Borussija sjajnom igrom slomila Newcastle (2-0)

Champions League - Group C - Real Madrid v S.C. Braga
1/13

Goste je spašavao i okvir vrata, a na kraju je Union Berlin nesretno primio gol u 39. minuti. Strijelac za 1-0 je bio Politano od kojeg se lopta odbila u mrežu. Jedinu pravu šansu gosti su imali u nadoknadi prvog dijela kada je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, iz slobodnog udarca s 20-ak metara, pogodio vratnicu. Juranović je, inače, kasnije zamijenjen u 64. minuti.

U nastavku je i dalje dominirao Napoli, ali su gosti iz Berlina postali itekako opasni u kontranapadima te su jedan takav realizirali. U 52. minuti za 1-1 je pogodio Fofana. Do kraja je Napoli pokušavao doći do drugog gola i kompletna tri boda, ali nije uspio. Na ljestvici vodi Real sa 12 bodova. Napoli ima sedam, Braga tri, dok je Union Berlinu ovo bio prvi osvojeni bod.

VEZANI ČLANCI:

Plasman u osminu finala osigurao je i Bayern u skupini A. Bavarci su u susretu 4. kola pobijedili Galatasaray sa 2-1, a sva tri gola su pala u posljednjih 10 minuta. Bavarci su dugo "lomili" turski sastav, a do vodstva su došli u 80. minuti golom Harryja Kanea. Šest minuta kasnije engleski napadač je zaključio priču pogodivši za 2-0. Kane je mogao do gola i u 53. minuti, no pogodio je vratnicu. Turci su ublažili poraz u trećoj minuti nadoknade golom Cedrica Bakambua.

FC Kopenhagen i Manchester United su odigrali sjajnu utakmicu sa čak sedam golova i nizom prilka na obje strane, a na koncu slavio je domaćin sa 4-3 premda su gosti imali 2-0. United je poveo 2-0, no potom je ostao s igračem manje što je domaćin iskoristio izjednačivši do poluvremena. "Crveni vragovi" su u nastavku susreta ponovo stigli do vodstva, ali je Kopenhagen do kraja susreta zabio još dva gola za veliku pobjedu.

"Crveni vragovi" su poveli već u drugoj minuti. Scott McTominay je lijepo asistirao Rasmusu Hojlundu koji je zabio klubu u kojem je počeo svoju seniorsku karijeru. Spomenimo kako je susret nakon 15 minuta nakratko prekinut jer je na travnjak Parken stadiona utrčao navijač sa palestinskom zastavom no vrlo brzo je udaljen s terena pa je susret nastavljen. Hojlund nije imao milosti prema svom bivšem klubu, u 28. minuti je zabio i drugi gol na utakmici. Alejandro Garnacho je pucao, Kamil Grabara je obranio, a danski napadač pospremio odbijanac u mrežu.

VEZANI ČLANCI:

Jedan od ključnih trenutak susreta dogodio se u 42. minuti kada je isključen Marcus Rashford. Zanimljivo, sudac Donatas Rumšas nije kaznio prekršaj, ali je nakon pregleda video snimke napadača Uniteda udaljio s terena zbog gaženja suparnika. Samo tri minute kasnije domaćin je smanjio, a pogodak je postigao Mohamed Elyounoussi. Sudac je poluvrijeme produžio za čak 13 minuta, a u devetoj minuti nadoknade domaćin je uspio izjednačiti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Harry Maguire igrajući rukom. Pucao je Diogo Goncalves sigurno pogodivši za 2-2.

U 69. minuti i gosti su dobili jedanaesterac zbog igranja rukom. Precizan je bio Bruno Fernandes za 3-2. No, Danci su do kraja susreta golovima Lukasa Leragera (83) i Roonyja Bardghjia (87) okrenuli rezultat i ostali u igri za prolaz. Na ljestvici vodi Bayern sa 12 bodova, Kopenhagen i Galatasaray imaju po četiri boda, a United je posljednji s tri boda.

Arsenal je u susretu B skupine u Londonu pobijedio Sevillu sa 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi krug. "Topnici" su nakon pola sata slomili obranu Seville. Jorginho je "probio" obranu gostiju uputivši sjajnu loptu na krilo do Bukayo Sake koji je ubacio pred gol do Leandra Trossarda kojem nije bilo teško zatresti mrežu. Na 2-0 je povisio Saka u 64. minuti. Ivan Rakitić je za Sevillu igrao od 65. minute.

GALERIJA Nevjerojatan preokret Reala! Čudesni Bellingham 'kraljevima' donio novu pobjedu (1:2)

Champions League - Group C - Real Madrid v S.C. Braga
1/68

U drugom susretu PSV Eindhoven je pobijedio Lens sa 1-0. Nizozemci su brzo poveli. U 12. minuti je Johan Bakayoko ubacio, a Luuk de Jong glavom pogodio za 1-0. Lens je mogao izjednačiti u 43. minuti, no Deiver Machado je loše pucao. U posljednjim trenucima susreta Lens je pogodio i stativu, pucao je Neil El Aynaoui, ali je pogodio okvir gola. Arsenal vodi s devet bodova, PSV i Lens imaju po pet bodova, a Sevilla dva boda.

U skupini D Inter i Real Sociedad su pobjedama osigurali plasman u osminu finala. Inter je na gostovanju pobijedio RB Salzburg sa 1-0, a gol odluke zabio je Lautaro Martinez u 86. iz jedanaesterca. Luka Sučić je odigrao cijeli susret za Salzburg, dok je Roko Šimić igrao do 79. minute.

U prvom susretu Real Sociedad je u San Sebastianu svladao lisabonsku Benficu 3-1. Domaćin je pitanje pobjednika riješio u uvodnih dvadeset minuta. Toliko je, naime, trebalo vremena za tri pogotka domaće momčadi. Prvo je Mikel Merino glavom u šestoj minuti pogodio za 1-0, potom je Mikel Oyarzabal u 11. iskoristio pogrešku gostiju te povećao na 2-0, dok je najljepši gol postignut u 21. minuti. Tada je baš sve napravio Barrenetxea koji je iskosa precizno i snažno pogodio suprotni kut za 3-0. Mogla je Benfica i gore nastradati u prvih 45 minuta koje je domaćin odigrao kao u transu. Poništen je jedan pogodak Real Sociedadu, dok u 29. minuti Brais Mendez nije realizirao jedanaesterac za 4-0.

U nastavku je Benfica smanjila golom Rafa Silve u 49. minuti. Od 64. za goste je zaigrao hrvatski reprezentativac Petar Musa. Ovim porazom Benfica je izgubila svaku šansu za osminu finala te joj ostaje tek moguća borba za trećim mjestom i Europskom ligom. Na ljestvici Real Sociedad i Inter imaju po 10 bodova, RB Salzburg je na tri, dok Benfica nije osvojila ni jedan bod.

VEZANI ČLANCI:

Rezultati svih utakmica

Skupina A

Bayern - Galatasaray 2-1 (Kane 80, 86 / Bakambu 90+3)
FC Kopenhagen - Manchester United 4-3 (Elyounoussi 45, Goncalves 45+9-11m, Lerager 83, Bradghji 87 / Hojlund 3, 28, Bruno Fernandes 69-11m)

Skupina B

Arsenal - Sevilla 2-0 (Trossard 29, Saka 64)
PSV - Lens 1-0 (De Jong 12)

Skupina C

Napoli - Union Berlin 1-1 (Politano 39 / Fofana 52)
Real Madrid - Braga 3-0 (Diaz 27, Vinicius Junior 58, Rodrygo 61)

Skupina D

Real Sociedad - Benfica 3-1 (Merino 6, Oyarzabal 11, Barrenetxea 21 / Rafa Silva 49)
RB Salzurg - Inter 0-1 (Martinez 85-11m)

VIDEO Društvene mreže oplele po Modriću: 'On je na desetom mjestu? Nema šanse...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije