Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Arsenal deklasirao Sevillu. (2:0) Španjolska momčad uputila tek jedan udarac prema golu

Arsenal deklasirao Sevillu. (2:0) Španjolska momčad uputila tek jedan udarac prema golu
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
08.11.2023. u 22:53
Arsenal
2-0
Sevilla
Arsenal - Sevilla, 21:00, Emirates Stadium, London

90' + 6 - Mariano pokušao uputiti udarac prema golu na samom kraju. Lijep šut, ali brani vratar Arsenala. Utakmica je završila i Arsenal zasluženo odnosi tri boda.

90' + 2 - Rice je uzeo loptu na Arsenalovoj polovici pa dodao za Kiwiora koji ubacuje na Havertza, no izbija mu loptu s noge Ocampos.

90' - Šest minuta nadoknade u Londonu.

88' - Izgubili su igrači Arsenala loptu u svojoj polovici nakon puno dodavanja, ali Sevilla ne uspijeva iskoristiti priliku da nešto napravi. Prilika da zabiju završila je nepreciznim ubačajem u pred gol Arsenala koji su domaći igrači lako izbili.

84' - Rakitić je progurao okomito dodavanje prema petercu Arsenala kroz šumu protivničkih igrača, ali nikoga nije bilo tamo od njegovih suigrača. Lijepa dodavanja daje bivši vatreni, ali malo to vrijedi bez da ta dodavanja ima tko iskoristiti.

82' - Usporio je Arsenal. Više 'topnici' ne napadaju toliko žestoko, no Sevilla i dalje ne može složiti solidnu akciju i napasti. Saka je legao na travnjak nakon doskoka, izašla je liječnička služba, no pridigao se i odšepao izvan igrališta.

74' - Imala je i Sevilla priliku. Ušao je Mariano Diaz u kazneni prostor Arsenala i pokušao gurnuti loptu u peterac za Nesyrija, ali brzo su se skupili domaći braniči i zaustavili akciju prije udarca.

67' - Soumare je nakon nekoliko sekundi igre dobio žuti karton zbog starta na Ricea. Zatim je sjeo na travnjač i morala je izaći liječnička služba, ali pridigao se i igra se nastavlja.

66' - Zinchenko je nakon ubačaja sjajno palio iz voleja, ali ovoga puta neće lopta u mrežu. 

65' - Rakitić i Soumare ulaze umjesto Sowa i Jordana.

64' - Saka se sam odlučio dovršiti akciju za 2:0 Arsenala. Došao je sve do kaznenog prostora gostiju, brzim okretom izbacio Pedrosu te poslao loptu u kut za povećanje vodstva.

60' - Martinelli lijepo vratio za Trossarda koji puca prema golu Seville, ali nije uspio dobro naciljati i rezultat ostaje nepromijenjen usprkos jednostranoj igri u utakmici.

55' - Havertz pobjegao Salasu i pucao po golu Seville. Dobro je izgledao udarac s ruba kaznenog prostora, ali nedostajalo je malo preciznosti. Poskočila je klupa domaće momčadi, ali nema sreće Nijemac.

48' - Saka trkom potegnuo napad prema golu Seville. Vidio je Havertza na drugoj strani. Nijemac puca s ruba šesnaesterca, no nije bio dovoljno precizan.

46' - Jedna izmjena kod Arsenala. Zinchenko ušao umjesto Tomiyasua.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' + 1 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Minuta nadoknade u prvome poluvremenu.

42' - Ponovo nizaju igrači Arsenala prilike. Martinelli u potpunosti dominira svojom stranom terena i konstatno upućuje opasne ubačaje prema kaznenom prostoru Seville. Nisu uspjeli iskoristiti to njegovi suigrači, no Sevilla se ne uspjeva riješiti pritiska niti doći do lopte.

29' - Nakon brze i okomite akcije Trossard šalje loptu u mrežu Seville za vodstvo 1-0. Saka je dobio okomito davanje prema desnoj strani kazenog prostora. Iz prve je dodao za Trossarda koji bez problema zabija.

23' - Martinelli je uputio pasan ubačaj prema kaznenom prostoru Seville, no izbacuju to gostujući igrači. Odbila se lopta do Whitea koji pokušava pucati s ruba šesnaesterca, no nije bio dovoljno precizan pa lopta odlazi pored gola.

18' - Probao je pucati Saka, no nije dobro zahvatio loptu koja leti daleko iznad gola gostujuće momčadi.

17' - Salas je zaustavio Saku nakon što se izvrsno probio među dva igrača Seville. Arsenal ima slobodan udarac s ruba kaznenog prostora.

9' - Gabriel igrao glavom nakon opasnog ubačaja Sake, ali nije uspio dobro naciljati gol. Engleska momčad pritišće Španjolce koji teško uspjevaju zadražti loptu dovoljno dugo da bi stvorili priliku.

1' - Arsenal odmah krenuo prema golu Seville i izborio korner. Ubačaj leti prema Havertzu koji je promašio šut glavom. Mogao je Arsenal otvoriti golom.

1' - Utakmica je počela!

Sastavi

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Havertz, Jorginho, Rice – Saka, Trossard, Martinelli

Sevilla: Dmitrović – Juanlu, Bade, Gudelj, Kike Salas – Fernando, Jordan – Lamela, Sow, Pedrosa – En-Neysiri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije