Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Nantes iznenadio PSG i plasirao se u finale Lige prvaka

Nantes - PSG
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
26.05.2018.
u 17:40

Parižanima ni godišnji budžet od 13 milijuna eura nije pomogao da se nađu u finalu Lige prvaka.

Rukometaši Nantesa prvi su finalisti završnog turnira rukometne Lige prvaka. U polufinalu su iznenadili PSG, pobijedivši sa 32:28. Junak Nantesa bio je vratar Cyril Dumoulin koji je kod plus jedna za svoju momčad, s dva igrača manje, obranio put Hansenu, pa sedmerac Hansenu i na kraju zicer Abalou.Tko zna, možda će Cyril ako osvoji Ligu prvaka napisati neki roman u ovim danima u Kolnu. Naime, vratar Nantesa, u slobodno vrijeme bavi se pisanjem knjiga.

Parižanima ni godišnji budžet od 13 milijuna eura nije pomogao da se nađu u finalu Lige prvaka. Brojne zvijezde (Hansen, braća Karabatić, Sagosen, Omeyer, Abalo, Gensheimer, Remili) očigledno nisu jamstvo za dobar rezultat. Zvonimir Noka Serdarušić htio se od klupe PSG-a oprostiti svojim drugim osvajanjem Lige prvaka kao trener, prvi je osvojio s Kielom, ali nije uspio. Nantes je iznenadio Parižane jednom dubokom obranom protiv koje šuteri poput Hansena, Sagosena, Karabatića i Remilija nisu imali previše rješenja. I kada bi obrana Nantesa bila izigrana, a to nije bilo tako često, na scenu bi stupio Cyril Dumoulin.

Nantes - PSG
1/5

Nekoliko igrača Nantesa već je osvajalo Ligu prvaka. Tako je Klein dvaput bio prvi s Kielom, a Lazarov i Gurbindo jednom s Barcelonom. Naš Jerko Matulić igrat će za svoj prvi trofej. U polufinalu nije ulazio u igru. On je trenutno treća opcija trenera Nantesa na desnom krilu. Prva opcija je Balaguer, a druga Gurbindo koji se seli s desnog vanjskog na krilu u trenutku kada na desnog vanjskog ulazi Lazarov. A sjajni Makedonac s osam pogodaka postao je najbolji strijelac završnih turnira Lige prvaka svih vremena. Još uvijek se ne zna tko će biti najbolji strijelac ove sezone u Ligi prvaka. Uwe Gensheimer postigao je jučer samo jedan pogodak, pa Danac Olsson, koji igra za Skjern, još uvijek ima pogodak više. Uwe ima danas prilik za popravni jer će PSG igrati za treće mjesto.

Luka Stepančić je i drugu godinu u dresu PSG-a ostao bez trofeja. Hrvatski reprezentativac igrao je samo u obrani, dok u napadu nije nijednom dobio priliku pored Remilija. Jučer je Remili igrao prilično dobro, postigao je šest pogodaka uz samo dva promašaja.

I za kraj jedna zanimljivost. Prvi put nakon 1965. godine u polufinalu nema španjolske ili njemačke momčadi. Drugu godinu za redom u Köln areni nije bilo nijedne njemačke momčadi. Prvi put se dogodilo da čak tri kluba budu iz iste zemlje, Francuske.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:25 26.05.2018.

Atomski, super brzi rukomet. Rijetko dobra utakmica, pravi gušt za gledati. Šteta što nema prijenosa i druge tekme. Ovakav rukomet to zaslužuje.

DH
dalibor.hren
17:55 26.05.2018.

Potpuno zasluženo, Čim Karabatić nije zaštićen ko lički madvjed!!!

ČI
čikaga
17:58 26.05.2018.

Da bi došli u finale nije dovoljna samo lova. Puno stvari treba ZNATI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije