Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA NAS CRNA GORA

Červar objavio popis: Evo s kojim igračima će pokušati izboriti SP!

Lino Červar
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
23.05.2018.
u 12:27

- Nakon Europskog prvenstva i nakon prve dvije utakmice u Švedskoj dolazi ono važno, a to su tri zadatka - istaknuo je Červar.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore.

Tim povodom izbornik Lino Červar danas je obavio popis igrača na koje računa u te dvije utakmice.

- Nakon Europskog prvenstva i nakon prve dvije utakmice u Švedskoj dolazi ono važno, a to su tri zadatka. Prvi zadatak su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., a protivnik nam je Crna Gora. Drugi zadatak su nam Mediteranske igre u Španjolskoj, dok nas u listopadu čekaju kvalifikacije za EHF EURO 2020. - rekao je Červar pa se osvrnuo na Crnu Goru:

- Imamo prvu utakmicu kod kuće, u Osijeku 9.6. i drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom.

- Crna Gora nije lak protivnik. Bit će to teška i zahtjevna utakmica iako se možda netko neće složiti. Uzvrat je u Crnoj Gori i dolaskom trenera Dragan Đukića Crna Gora se dosta pojačala te neovisno o plasmanu na europskoj smotri, pokazali su dobru igru. Dokazali su da su neugodan protivnik s dobrim pojedincima. Kod kuće su pobjeđivali, Švedsku, Njemačku i Rusiju te stoga moramo biti oprezni u uzvratu. Moramo ozbiljno i motivirano pristupiti utakmicama ako želimo ići na Svjetsko prvenstvo. Nekoliko pojedinaca im igra u prestižnim utakmicama u Europi.

- U Osijeku moramo voditi brigu da nam igrači budu zdravi i da dođu svi oni koji će biti pozvani. Još predstoji Final Four u Kolnu. Imamo rok do kraja mjeseca za izabrati. Dali smo popis 30, zatim ide 28 pa 18 za pripreme. Imamo širi spisak kako bismo imali bazu zbog, ne daj, Bože, većih ozljeda. - zaključio je Červar.

Červarov popis:
Vratari:
Ivan Stevanović, Marin Šego, Mate Šunjić, Matej Ašanin
Igrači: Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Valentino Ravnić, Marino Marić, Krešimir Kozina, Marin Šipić, Marko Mamić, Damir Bičanić, Stipe Mandalinić, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Domagoj Pavlović, Igor Karačić, Lovro Jotić, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Ivan Sršen, Luka Šebetić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Josip Ereš, Leon Šušnja, Tin Kontrec, Halil Jaganjac, Ivan Slišković, Alen Blažević.

Prva utakmica igra se u Osijeku 4. lipnja, uzvrat je u Podgorici 15. lipnja, a pobjednik će izboriti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine kojem su domaćini Njemačka i Danska.



Komentara 3

PA
Pat365
17:42 23.05.2018.

Vrijeme da se kaze Cervaru, Duvnjaku ... hvala!

MU
mulag
16:49 23.05.2018.

s kojim, iznajmi gorile

Avatar southman
southman
12:44 23.05.2018.

I gdje je Popis ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije