Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final Four

Cindrić u raljama Francuza

Luka Cindrić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/4
26.05.2018.
u 07:00

Pet hrvatskih igrača nadmetat će se za osvajanje Lige prvaka. Trojica su u Vardaru (Cindrić, Karačić, Čupić), po jedna u Nantesu (Matulić) i PSG-u (Stepančić).

Köln Arena ovog vikenda po deseti put bit će u središtu pažnje europskog rukometa. Održava se završni turnir Lige prvaka. Kako je rekao Lino Červar, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, bit će u Kölnu borba jednog protiv tri.

Velika imena u Kőlnu

Mislio je naš izbornik na situaciju u kojoj se skopski Vardar nalazi u okruženju čak tri francuska kluba. Dakle, da bi obranio naslov Vardar će morati biti bolji dvaput od francuskih momčadi. A prva prepreka u današnjem finalu bit će im Montpellier (18 sati), dok će u drugom polufinalu igrati PSG – Nantes (15.15).Uoči završnog turnira izabran je All star Lige prvaka. Ovoga puta bez naših igrača. Idealna postava za ovu sezonu je Šterbik (Vardar) na vratima, Gensheimer (PSG) na lijevom, te Balaguer (Nantes) na desnom krilu. Myrhol (Skjern) je an crti, a u vanjskoj liniji Sagosen (PSG), N. Karabatić (PSG) i Mem (Barcelona). Najbolji obrambeni igrač je Luka Karabatić (PSG), a najbolji mladi igrač Lagarde (Nantes). Najbolji trener je Canayer koji je s Montpellierom osvojio Ligu prvaka 2003. godine,a na klupi Montpelliera sjedi još tamo od 1994. godine.

Pet hrvatskih igrača nadmetat će se za osvajanje Lige prvaka. Trojica su u Vardaru (Cindrić, Karačić, Čupić), po jedna u Nantesu (Matulić) i PSG-u (Stepančić). Rekorder po broju finala Kupa prvaka i Lige prvaka je i dalje Patrik Ćavar. Igrao je Pako u osam finala, pet je osvojio, tri izgubio. Dvaput je bio prvak sa Zagrebom i triput s Barcelonom.Drugi po broju nastupa od hrvatskih igrača je Božidar Jović. Igrao je u šest finala, a osvojio je samo jednom,. I to odmah u svom prvom finalu kada je Zagreb bio u dvije utakmice bolji od njemačkog Wallau. Mnogi će se složiti da je to bilo jedno od najdramatičnijih finala u povijesti ovog natjecanja.

Hrvati često osvajali

- Prvu utakmicu smo pobijedili sa 22:17, u drugoj smo tri minute prije kraja gubili sa 15:21. Uspjeli smo postići dva pogotka za redom, oni jedan i u zadnju minutu ušli smo s istim rezultatom kao u prvoj utakmici. Znam da je njihov zadnji napad čudesno obranio Pušnik. Zadnjih 45 sekundi trajalo je kao vječnost. Na našoj klupi bila ej neopisiva gužva, mislim da nam suci nisu fućkali dva sedmerca pa je Nenad Volarević, tadanji predsjednik kluba, ušao u parket i dobio crveni karton. Kada su na semaforu ostale samo tri sekunde, pokojni Vlado Nekić, tehniko kluba i ja doslovce smo ugurali Puca u parket. Zvali smo Golužu da izađe. I to je bio potez za pamćenje jer je Puc na dodavanje Kljaića pogodio za ogromno slavlje – prisjeća se Božidar Jović, danas glavni menadžer kluba PPD Zagreb.

Uz Ćavara i Jovića najviše finala odigrao je i Slavko Goluža – pet - osvojio je dva, oba sa Zagrebom, te Mirza Džomba – osvojio jedno s Ciudad Realom.

Na listi naših igrača s najviše osvojenih naslova pobjednika Kupa ili Lige prvaka prvo je Ćavar (5), a potom slijede Metličić (3), Puc (3), Kljaić (2), Goluža (2) i Čupić (2).

Komentara 1

DH
dalibor.hren
19:59 26.05.2018.

Iz jednih ralja je ispao i upao u ralje Karabatićima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije