Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK – split

Nakon sto dana u Poljud se vraća publika, i to baš na gradski derbi

29.07.2012., Stadion Poljud, Split  - MAXtv 1. HNL, 2. kolo, HNK Hajduk - RNK Split. Mario Maloca i Tomislav Radotic u skoku za loptu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
05.12.2014.
u 15:15

Hajdukovi navijači željni su Poljuda, nema dvojbi da će bijeli i crveni u nedjelju (17 sati) igrati pred najmanje 15.000 gledatelja.

Nakon sto dana u Poljud se vraća publika. I to baš na gradski derbi, Hajduk ugošćuje Split. A priznat ćete, raritet je da usred sezone jedna momčad sto dana ne igra pred svojim navijačima. Posljednji put navijač je nogom kročio u Poljud 31. kolovoza kada je Dinamo pobijedio sa 3:2 u onoj čudesnoj triler-završnici. Od tada se travnjak preuređivao, Hajduk je kažnjen s tri utakmice neigranja pred publikom, hrvatskom nogometu dogodio se narod. Hajdukovi navijači željni su Poljuda, nema dvojbi da će bijeli i crveni igrati pred najmanje petnaestak tisuća gledatelja.

Hajduk nema na raspolaganju Marija Maloču zbog tri žuta kartona, vraća se Mijo Caktaš, a upitan je nastup Gorana Milovića zbog ozljede. Može se dogoditi da Igor Tudor u iznimno važnoj utakmici bude bez standardnog stoperskog para što će izazvati brojne promjene u momčadi.

Ono što je sigurno – splitski gradski derbi pratit će brojni skauti inozemnih klubova. Službeno su svoj dolazak potvrdili PSG, Borussia Dortmund, Bordeaux, Southampton i Lille, a na tribinama se uvijek nađu i oni koji u tajnosti prate utakmice. Tako je na utakmici Hajduk – Zagreb, poslije se doznalo, među odabranih 45 gledatelja svoje mjesto našao i izaslanik Manchester Uniteda. Ali, kako je Hajduk igrao, nije imao što vidjeti. Jedino je mogao vidjeti odlične Zagrebove mlade igrače predvođene Filipom Krovinovićem.

Dakle, klubovi iz Francuske dolaze gledati Sušića i Kouassija, Borussiji se navodno sviđa Splitov napadač Sokol Cikalleshi. Lille će pratiti kako igra Antonio Milić, koji je već potpisao ugovor s Oostendeom, njihovom filijalom u Belgiji.

Bit će veselo i na klupama, Igor Tudor i Ivan Matić bore se za tri boda. Trebaju im pobjede za miran san. Hajduk je posljednji put slavio protiv Osijeka, baš kao i Split. Međutim, iza crvenih je niz od pet utakmica bez pobjede, posljednji put Matićeva momčad tri boda osvojila je 17. listopada.

>>Hajduk se sam doveo do jada, a traži 
pomoć od još jadnije Milanovićeve vlasti

Komentara 2

Avatar petrolio
petrolio
15:29 05.12.2014.

ne zaboravite ponijeti baklje, kamenje, betonske blokove, boksere, vatreno i hladno oružje, minobacače, a i dinamit jer kako bi inače navijali tako temperamentni navijači??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije