Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
luka cindrić

Nakon problema s Barcelonom, ispunila mu se želja – zaigrat će za Dinamo, ali ne zagrebački

Hrvatska protiv Maroka u posljednjoj utakmici skupine SP-a
PIXSELL
30.07.2023.
u 16:00

Zbog prevelike plaće u Barceloni su prekinuli ugovor s Lukom Cindrićem koji je vrijedio još dvije godine

Sada je sve i službeno – Luka Cindrić više nije igrač Barcelone. Imao je još dvije godine ugovor s katalonskim klubom, no već su mu prije nekoliko mjeseci rekli da na njega više ne računaju. Cindrić se još nadao da tu priči nije kraj i posljednji put kad smo razgovarali, prije dvadesetak dana, rekao je da još ništa ne zna. No sada je jasno da ćemo ga sljedeće sezone gledati u drugoj zemlji, u drugom dresu...

– Nemamo nikakvu pritužbu na njegovo ponašanje, ali razgovarali smo s njegovim zastupnikom oko raskida ugovora. Plan financijske održivosti obvezuje nas na smanjivanje plaća igračima, a on ima jednu od najviših. Stoga, unatoč tome što ima važeći ugovor, ideja je da ne nastavi igrati za nas iduće sezone – rekao je Joan Martin, sportski koordinator Barcelone.

Makuc dobio prednost

Barcelona se iduće sezone namjerava osloniti na preostalu dvojicu igrača na poziciji srednjeg vanjskog, slovenskog razigravača Domena Makuca i Pola Valeru dovedenog prošle zime iz Granollersa. Joan Martin poručio je da klub ovog ljeta neće dovesti nijednog vrhunskog igrača nego će računati na mlade talentirane igrače razmišljajući o budućnosti. Jedan od njih svakako je Đorđe Cikuša čiji je otac nekada davno igrao za Bjelovar. A tu je i njegov brat Petar. Za braću Cikuša zanimali su se mnogi europski velikani, ali Barcelona ih je odlučila ostaviti i dečki su potpisali dobre ugovore.

– Proteklih godina imali smo proračun od oko 7,5 milijuna eura. Sada ga moramo smanjiti za otprilike 10 posto. Dosad je u Europi bilo sedam ili osam ekipa financijski moćnijih od nas. Sada ćemo dodatno smanjiti proračun, ali ekipa će ostati konkurentna – dodao je Martin.

30.04.2023, Rijeka - Utakmica 6. kola skupine 5 kvalifikacija za EP rukometasa Hrvatska - Belgija. Luka Cindric. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Carlos Ortega, trener Barcelone, osvrnuo se na prošlu sezonu u kojoj je Barcelona osvojila domaća dva trofeja te izgubila u finalu Lige prvaka od Magdeburga.

– Osvojili smo pet od mogućih sedam titula, pri čemu smo ostvarili 61 pobjedu, jedan neriješeni rezultat i zabilježili 2 poraza – zaključio je Ortega.

Luka Cindrić je dakle spakirao kofere i njegova je nova destinacija Dinamo iz Bukurešta. Tako barem kažu pouzdani izvori. Htio je Luka u mađarski Veszprem, ali oni su na kraju odustali od utrke za srednjeg vanjskog hrvatske reprezentacije. Luka je u Barcelonu došao 2019. godine, s njima je dvaput osvojio Ligu prvaka (2021. i 2022. godine). Dinamo iz Bukurešta bit će mu tek šesti klub u karijeri, nakon Karlovca, Metalurga, Vardara, Kielcea i Barcelone. Treba istaknuti da je Cindrića želio francuski Nantes i njemački Melsungen, no Luka se odlučio za odlazak u jaku rumunjsku momčad.

Postavlja se međutim pitanje je li Luka ipak mogao naći klub koji igra Ligu prvaka. Naime, rumunjski će prvak ove sezone igrati u Europskoj ligi. I to u ne baš laganoj skupini – Füchse, Chamberí i Izviđač. I tako će Cindrić umjesto gostovanja u Kielu, Kielceu ili Parizu igrati u Ljubuškom... Šteta što primjerice nije barem polusezonu odigrao u Zagrebu, dok ne nađe neki jači klub. No očigledno je da Zagreb nije imao te novac da zadovolji apetit jednog od naših najboljih srednjih vanjskih.

POVEZANI ČLANCI:

Konkurencija u Srbinu Kukiću

Jedan od ključnih čovjeka koji je sigurno utjecao na dolazak Cindrića u Bukurešt je španjolski trener Xavier Pascual koji je dočekao Cindrića kao trener Barcelone 2019. godine. U Bukureštu je sportski direktor David Barrufet koji je također u dobrim odnosima s našim igračem. Dinamo se ove sezone pripremao za Ligu prvaka, ali se na kraju našao ispod crte koja vodi u najelitnije rukometno klupsko natjecanje. Bili su Rumunji prilično ljuti ogorčeni na EHF, čak su u jednom trenutku pomislili da će upasti umjesto norveškog Kolstada kojem je europska rukometna krovna organizacija ipak dozvolila nastup u Ligi prvaka unatoč tome što su lažno predstavili svoje financijske mogućnosti.

Što se tiče igračkog kadra, u Dinamu će Luku na mjestu srednjeg vanjskog dočekati Brazilac Silva i Srbin Kukić. Od poznatijih rukometnih imena tu su još srpski vratar Cupara, francuski kružni napadač Sorhaindo, desni vanjski, Španjolac Gurbindo, te na mjestu lijevog vanjskog Hrvat Ante Kuduz koji sada igra za Rumunjsku, te Egipćanin Al Zein.

I da se na kraju malo našalimo, Cindrić će eto konačno zaigrati za Dinamo. Name, kao klinac umalo je završio u nogometnom kubu Dinamo...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije