Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE

Nakon Bože Starčevića, olimpijsku normu izborio je i Ivan Huklek

08.05.2021.
u 23:20

Bio je ovo svjetski kvalifikacijski turnir, na kojeg su došli svi oni koji nisu prošli na kontinentalnim turnirima a na koncu su olimpijske vize izborili samo Europljani

Sofija je u subotu bio vrlo sretan grad za Hrvate s olimpijskim ambicijama u borilačkim sportovima. Nakon što je olimpijsku normu izborio tekvondaš Ivan Šapića (preko 80 kg), vize za nastup na Olimpijskim igrama domogao se i Ivan Huklek (87 kg), član Hrvačkog kluba Sesvete.

A Ivan je to učinio na maestralan način. Nakon što mu u prvom kolu na strunjaču nije izašao Poljak Kulynycza, jer je bio pozitivan na COVID-19, Huklek je u osmini finala pobijedio Talijana Minguzzia i to tehničkim tušem (14:5). To isto učinio je i s četvrtfinalnim suparnikom Novakom (9:0), ali za manje od tri minute da bi u polufinalu pobijedio Šveđanina Berga (4:1), protivnika od kojeg je na mlađeuzrasnim natjecanjima gubio.

Tom pobjedom Huklek je ušao u nedjeljni finale no primarni cilj bio je ostvaren jer su olimpijsku vizu osigurala dvojica finalista. Uz Ivana u Sofiji su bili i trener mentor Igor Petrenka te treneri reprezentacije Anton Đok i Nikola Starčević koji nam je ispričao:

- Doći do ove norme bilo je jako teško jer ovo su bile svjetske kvalifikacije na koje su došli svi oni koji nisu prošli na kontinentalnim kvalifikacijama pa je tu bilo i hrvača iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Afrike. A na koncu se dogodilo da su svi kvalificirani s ovog turnira Europljani, a mi smo ponosni što ćemo u Tokiju, u hrvanju grčko-rimskim stilom, imati dva olimpijca a toliko će ih imati i jedan Azerbajdžan koji u hrvanje godišnje ulaže i po nekoliko desetaka milijuna eura.

Nikola je pohvali i kolegu Đoka etiketiravši ga kao jako dobrog psihologa što je dokazao i prigodom nastupa Bože Starčevića na predolimpijskom turniru što je također završilo uspjehom.

- Uoči tih kvalifikacija Đok je u nekoj autopraonici sreo Josipa Čorka, srebrnog olimpijca iz Munchena 1972., koji mu je kazao da Božo nije bio oštećen u polufinalu Olimpijskih igara u Riju, premda većina hrvačkog svijeta misli drugačije. Anton je tu priču mudro sačuvao do dana nastupa te je Boži tek tada ispričao što Čorak misli o njegovu nastupu u Riju što je ovoga naljutilo ali i motiviralo. I kada je ulazio u presudnu borbu, Đok je pljusnuo Božu tri puta po leđima i kazao "Joso Čorak". A on je, kada je osvojio olimpijsku normu, kazao Đoku "obvezno se zahvali Josipu Čorku" - ispričao je Nikola Starčević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije