Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od senzacije

Eduardo: Sve su to laži, na Euro u Francusku neću ići ni kao navijač!

15.10.2013., Hampden Park, Glasgow, Skotska - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Skotska - Hrvatska. Eduardo Da Silva. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
16.05.2016.
u 08:31

Ne znam kako je došlo do još jedne priče o mom povratku u reprezentaciju, Ali, bit ću kratak i jasan: nema ništa od povratka, kaže Dudu

Opet se, po tko zna koji put, zavrtjela priča o povratku Eduarda da Silve (33) u reprezentaciju. Priča bez temelja, bez argumenata, jednodnevni hit koji je razbio medijsku monotoniju. Niti je, dakle, izbornik Ante Čačić razmišljao o tome da Eduarda uvrsti na popis igrača koji će započeti pripreme 22. svibnja niti je Eduardo bilo kojom svojom izjavom dao naslutiti da se želi vratiti u nacionalnu momčad, od koje se oprostio nakon SP u Brazilu...

– Naravno da sam razmišljao o Eduardu, kao i o svakom drugom nogometašu koji bi ovu momčad učinio boljom! Razmišljao sam i kako bi bilo sjajno kad bismo imali – Davora Šukera... Međutim, stvarnost je nešto drukčija i, ako me poznajete, onda sigurno znate hoće li Dudu biti na popisu ili neće – samo je naizgled ostao zakopčan Ante Čačić.

Dudu: Treći oproštaj...

Jer, uvrsti li Eduarda na popis, koji će objaviti u ponedjeljak u 12.30 sati, Čačić će pregaziti svoja načela i poigrati se vlastitim postulatima. A, koliko ga poznajemo, nije baš takav tip, naprotiv... U nedjelju oko podneva iz Ukrajine nam se javio Eduardo da Silva rekavši:

– Već mi je glupo ponavljati jednu te istu stvar, ovo će biti treći put da se u medijima opraštam od reprezentacije! Ne znam uopće kako je došlo do ove priče, valjda sam svojim dobrim igrama i golovima za Šahtar nekima opet raspirio maštu. Bit ću kratak i jasan: nema ništa od mog povratka u nacionalnu momčad! Bilo je prekrasno, ali gotovo je – istaknuo je Eduardo i nastavio:

– Kad je u rujnu preuzeo momčad, Čačić je došao u Kijev i razgovarao sa mnom. Razgovarali smo u četiri oka i tada sam mu potvrdio da ne razmišljam više o reprezentaciji, to je završena priča. I ništa se odonda nije promijenilo...

A jeste li razgovarali prošloga tjedna kad je Čačić bio u Ukrajini?

– Jesmo, ali ne o reprezentaciji! Čačić je došao u posjet Srni i Vidi, kao što je obišao i sve reprezentativce u ostalim zemljama. Došao sam do stola za kojim su sjedili, lijepo sam se pozdravio s Čačićem, dugo se znamo, pa trenirao me davno u zaprešićkom Interu! Bio sam s njima 15-ak minuta, ali ni jedne riječi nismo progovorili o reprezentaciji. Davno sam svoje Čačiću rekao, još u rujnu – kaže Dudu i nastavlja:

Euro je prilika generacije

– Zvali su me prijatelji iz Zagreba i prenijeli mi neke moje navodne izjave koje su izišle u medijima! A nikome nisam ništa rekao, to su laži, te moje izjave ne postoje, sve su to izmišljotine! I zato ne želim ništa više o tome govoriti, nadam se da sam bio dovoljno jasan kad je riječ o mom navodnom povratku u nacionalnu vrstu. Samo vas molim da ne stavite naslov “Eduardo se treći put oprostio od reprezentacije”, ovo već postaje smiješno...

Kako procjenjujete izglede Hrvatske na Euru u Francuskoj?

– Vjerujem i nadam se da bi moglo biti dobro, da će dečki napraviti nešto lijepo. Imamo niz kvalitetnih i iskusnih nogometaša koji su prošli mnogo toga, osvojili su brojne klupske trofeje, u najboljim su godinama i, kad sve zbrojimo, ovo je praktički prilika ove generacije! Znam da su dečki ambiciozni, strahovito žele uspjeh u reprezentativnom dresu i želim im svu sreću, veselit ću se zajedno s njima. Naravno, svašta se može dogoditi u Francuskoj, ali nadam se da će Hrvatska biti najugodnije iznenađenje natjecanja.

A vaši planovi za budućnost?

– Imamo ugovor do Nove godine, a onda ćemo vidjeti. Menadžeri zovu, raspituju se, ali nikakva službena ponuda još nije došla – kaže najbolji hrvatski strijelac nakon Davora Šukera.

I još ćemo se dugo načekati prije nego što dobijemo golgetera takve, vrhunske klase...

>>Eduardo je daleko učinkovitiji od svih hrvatskih napadača, u Europi je samo Ronaldo bolji!

Komentara 35

LU
lukivoda
09:48 16.05.2016.

Gosp. Jurišić bojim se da bute dobili cipelu iz VL jer izlazite iz pljuvačkog koncepta ostalih tzv. sportskih novinara kojima je jedini zadatak pljuvanje po Mamiću i Dinamu.

BR
braveheart11
09:13 16.05.2016.

na kraju ispada da novinari kuhaju pricu oko koje nema nista dobro...samo otvaraju neke teme koje nemaju veze sa realnoscu..... grantirano ce pisati za mjesec dana kako je Cacic kriv sto nije uspio vratiti Eduarda

MA
Majur
11:01 16.05.2016.

Super mi je novinar,sad sav pametan veli da je priča bez temelja i argumenata i sav u čudu zašto se ta priča vrti.....a kolege mu malo malo piskaraju iz razloga piskaranja i pritiska na sve spomenute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije