Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješan vikend za skijanje.

Može li Hrvatska ponoviti uspjeh na kakav čekamo još iz ere legendarne Janice?

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS
1/5
13.11.2023.
u 08:00

Hrvatska skijašica priuštila si je dan prije svojeg 26. rođendana vrhunski poklon drugim mjestom u slalomu, ispred nje bila je samo velika Mikaela Shiffrin. Odličan dan za naše skijanje zaokružila je mlada Zrinka Ljutić (19) desetim mjestom u drugom slalomu sezone

Fenomenalne vijesti dolaze nam iz finskog Levija, u kojem je u nedjelju hrvatska skijašica Leona Popović fantastičnim nastupom došla do svojeg drugog postolja u Svjetskom kupu u karijeri drugim mjestom u slalomu. Izjednačila je tako Leona svoj najbolji rezultat u karijeri nakon drugog mjesta koje je ostvarila u Soldeu u završnici prošle sezone, a sad je početkom ove najavila fantastičnu sezonu. Danas Leona slavi svoj 26. rođendan i teško da je mogla zamisliti bolji poklon od plasmana na postolje među najboljim skijašicama svijeta.

U prvoj vožnji Popović je odskijala vrlo korektno te je bila na petome mjestu, no u drugoj je odskijala možda i svoju najbolju vožnju u karijeri. Išla je maksimalno s potpunim rizikom i skijala na rubu ispadanja, a takav način joj se isplatio najboljim vremenom druge vožnje i skokom s petog na drugo mjesto. Leona je u cilj ušla s čak sekundom i pet stotinki prednosti nad tada vodećom Norvežankom Fuerst Holtman, a zatim je nekoliko sljedećih skijašica nije uspijevalo skinuti s vrha.

Alpine Skiing - FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom - Levi, Finland - November 12, 2023 Croatia's Leona Popovic in action during the first run Vesa Moilanen/Lehtikuva via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. Photo: LEHTIKUVA/REUTERS
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Na kraju ju je uspjela nadmašiti samo pobjednica utrke Mikaela Shiffrin s 18 stotinki boljim ukupnim vremenom, a postolje je zaslužila i njemačka skijašica Lena Duerr s 30 stotinki zaostatka za Shiffrin. Završnica utrke priuštila je pravu dramu i iznenađenje jer je vodeća iz prve vožnje Slovakinja Petra Vlhova nakon odličnih prolaznih vremena i velike prednosti ispustila pobjedu nakon što je u donjem dijelu staze zajahala jedna vrata i tako ispala iz utrke.

Odličan dan za hrvatsko skijanje zaokružila je i naša druga predstavnica u ovoj utrci, 19-godišnja Zrinka Ljutić, koja je svoj nastup završila na desetome mjestu popravivši svoj plasman za jedno mjesto nakon što je bila 11. u prvoj vožnji.

POVEZANI ČLANCI:

Idući slalom Svjetskog kupa na rasporedu je 26. studenog u američkom Killingtonu, a uzevši u obzir formu u kojoj skijaju naše predstavnice, posebice Leoninu, čak se ni najviša stepenica postolja te prva hrvatska ženska pobjeda nakon Janice Kostelić ne čini daleko.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije