Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Momčad prvaka traži samo najbolje, 'kvalifikacije' počinju danas - u Gorici

17.03.2019.
u 08:12

Plavi tako danas u Gorici mogu napraviti novi korak, ovisi kako budu igrali Rijeka i Osijek, i novi odmak od daleko zaostale pratnje

Dinamov trener Nenad Bjelica sada će imati više vremena za planiranje onoga što ga čeka. A čekaju ga utakmice naše lige, lige u kojoj je dosad, i kad je imao zgusnut raspored zbog 16 europskih utakmica, stvorio ogromnu, pa i nedostižnu bodovnu zalihu, 17 bodova više od druge Rijeke, 19 više od trećeg Osijeka, a ta dva kluba danas igraju međusobni derbi.

Plavi tako danas u Gorici (15 sati) mogu napraviti novi korak, ovisi kako budu igrali Rijeka i Osijek, i novi odmak od daleko zaostale pratnje. No Bjelica ne mora sad samo planirati kako odigrati prvu sljedeću utakmicu, sad je pobjegao od ritma igranja svaka tri dana, pa se može pozabaviti i idejama o momčadi s kojom će i na ljeto napasti Europu.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Opet će želja biti skupina Lige prvaka, bilo bi lijepo i u tom elitnom natjecanju pokazati da je Dinamo postao konkurentan. Do ljeta još ima puno vremena, ali to vrijeme plavi moraju iskoristiti za dobro skautiranje pa i ‘vabljenje’ potencijalnih pojačanja.

– Jasno je da će nam nekoliko igrača otići i morat ćemo naći nove, pa i kvalitetnije da bismo opet bili dobri u Europi. U ovom trenutku teško je planirati već sljedeću sezonu kad ne znamo tko će otići, a potencijalno bi pet do sedam igrača moglo dobiti ponude koje nećemo moći odbiti. To je naša neminovnost, zato moramo tražiti nove igrače – kazao je Bjelica po povratku iz Lisabona.

Ono što je važno, on ne razmišlja o dolasku, u Dinamu mu je dobro, zadovoljan je radom i, da bi otišao, netko bi morao platiti odštetu za njega jer ima ugovornu klauzulu (uz ugovor s Dinamo na još godinu i pol te želju plavih da ugovor još “podebljaju”), a i njemu bi morali ponuditi pravo bogatstvo i pravi projekt.

Stoga, vjerujemo da Bjelica i dalje radi planove za Dinamo i da igrače koje već ima u svojoj bilježnici kao potencijalna pojačanja za pozicije s kojih bi igrači mogli otići (na svakoj poziciji u momčadi po jedan igrač već se traži) sve detaljnije analizira i skautira.

1/18

Za utakmice HNL-a i Europe trebao mu je veliki kadar i imao ga je, no sad će biti bitke jer utakmica više nema svaki treći dan i ne mora mijenjati svih 11 igrača kako je to znao raditi.

Iako će Dinamo biti prvak, igrači se baš i nemaju pravo opustiti, za njih kreće selekcija za svaku sljedeću utakmicu, borba na svakom treningu da bi se ušlo u udarnih 11.

“Kvalifikacije” za igrače počinju već danas u Gorici, plavi su dvaput slavili protiv njih, dvaput je bilo 1:0 za Dinamo. Što znači da Iyayi Atiemwen nije zabio za svoj bivši klub svom sadašnjem klubu.

Vjerujemo da ćemo ga vidjeti danas u Velikoj Gorici (od 15 sati), pred “svojim” navijačima, možda u svom novom klubu bude strijelac i malo pokvari raspoloženje bivšem klubu i bivšem treneru Jakiroviću.

Vjerujemo da je ostavio iza sebe (ne bude li novih repova) tvrdnje da je fizički napao jednu djevojku zbog čega je i ispitan u policiji, ali se protiv njega ne vodi nikakav službeni postupak i da će se nakon tih burnih dana okrenuti travnjaku i pokazati zašto je doveden u Dinamo.

– Slijedi nam Gorica, momčad koja ima sjajnu sezonu, jako dobro rade. Dovoljno govori o njima podatak da su uz Dinamo najbolja momčad na gostovanjima – kazao je Bjelica.

>> Pogledajte kako je izgledao povratak igrača Dinama

Dinamo je u dva dosadašnja sraza dvaput slavio s po 1:0.

– Imali smo dosta težak posao da bismo ih pobijedili u tim susretima, nadam se da ćemo opet biti bolji iako znamo da ćemo se za to opet morati dobro oznojiti. Gorica je s pravom hit prvenstva, imaju jako dobre rezultate, doveli su dobrog trenera i dobre igrače. Nemaju nekakav veliki pritisak u odnosu na druge, Hajduk, Osijek i Rijeku, oni bez pritiska mogu u toj borbi pokazivati svoje najbolje lice. Jesu hit, ali su postali i konstanta u ovom prvenstvu.

U Gorici očekuju potpuno novu momčad plavih u odnosu na onu iz Lisabona.

– Ha-ha, Jakirović i ja smo dobri prijatelji i trener Gorice zna kako razmišljam, zna moj način rada i nema tu velikih tajni. Mi imamo veliki igrački kadar, koristimo sve igrače, a oni imaju odgovornost da za Dinamo daju maksimum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije