Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi, plavi

Dinamovi igrači već otkrili planove za sljedeću sezonu

Dinamo
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/5
16.03.2019.
u 18:09

Sad treba uživati u svemu ovome, a onda ćemo opet sljedeće godine pokušati uveseljavati naše navijače. Brojne smo ljude iznenadili svojim rezultatima, ali mi smo se uvijek nadali da možemo napraviti ovako dobre stvari – kazao je po dolasku u Zagreb Emir Dilaver

U petak oko 15.30 sati sletio je posljednji čarterski let kojim se Dinamo vratio iz Europe. Povratak iz Lisabona nakon poraza 0:3 i ispadanja u osmini finala Europske lige znači okretanje samo domaćim natjecanjima.

No lijepa europska priča plavih neće se nikada zaboraviti. I zato je lijepo da su plave u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali tamburaši.

>> Pogledajte kako je izgledao povratak igrača Dinama

– Prekrasno je kad te ovako s glazbom dočekaju nakon poraza, jako veseli što su navijači uživali s nama. Dobili smo jako puno poruka navijača, kažu da će im ovaj uspjeh zauvijek biti u sjećanju. Sad treba uživati u svemu ovome, a onda ćemo opet sljedeće godine pokušati uveseljavati naše navijače. Brojne smo ljude iznenadili svojim rezultatima, ali mi smo se uvijek nadali da možemo napraviti ovako dobre stvari – kazao je po dolasku u Zagreb Emir Dilaver.

Ponosni smo na sve ovo

Dominik Livaković prenio nam je kako je bilo u svlačionici nakon poraza od Benfice.

– Naravno da žal postoji nakon svakog poraza. Ali skupili smo se u svlačionici i dogovorili da idemo ovu sezonu u domaćim natjecanjima završiti na pravi način. Ponosni smo na ovo što smo napravili, ne samo za nas nego i za hrvatski nogomet – kazao je sjajni vratar Dominik Livaković i dodao:

– Vjerujem da će nas ubuduće svi još više uvažavati, podigli smo ugled Dinama, sigurno su porasle i vrijednosti našim igračima, a mi ćemo i sljedeće godine igrati europsko proljeće.

Nadamo se i mi da će biti tako jer lijepo je bilo vidjeti jedan novi, europskim klubovima konkurentni Dinamo.

– Ostaje taj žal zbog propuštenih prilika, ali nisam si u glavi vrtio film produžetaka. Sve ovo je za nas veliko iskustvo, pogotovu za nas mlade, tako da za sljedeću sezonu u Europi budemo još bolji – kratko je rekao Amer Gojak koji je u tim produžecima imao zicer kojim je, da je pogodio, mogao pogurati plave prema četvrtfinalu.

Dinamo
1/18

Plavi su došli poprilično umorni, nije bila lagana prošla noć za njih nakon tog poraza, jer svi su vjerovali da mogu otići i korak dalje.

Nismo baš spavali

– Malo smo spavali nakon utakmice, zbog umora, ali i zbog emocija. No danas je novi dan i idemo dalje. Kod mene je dan nakon utakmice ostao prije svega osjećaj ponosa. A protiv Benfice moraš biti perfektan da bi prošao, i u obrani i u napadu. U obrani smo zaustavili njihove ideje, ali primili smo golove iz udaraca s odstojanja, što se rijetko događa. No u napadu nismo bili perfektni, nismo iskoristili prilike koje smo imali ni u Lisabonu ni u Zagrebu – kazao je trener Nenad Bjelica.

Pred plavima je sad utakmica s Goricom, a možda se počnu raditi i planovi za sljedeću sezonu, ponovno europsku.

– Teško je sad o tome odmah nakon utakmice. Imamo Goricu u nedjelju, a onda slijedi reprezentativna stanka u kojoj ćemo možda malo razmišljati i o sljedećoj sezoni. Ali ni to nije lako kad imamo pet, šest, sedam igrača koji bi mogli ostvariti transfere. No složit ćemo mi momčad koja će se opet moći potući sa svakim u Europi – rekao je Bjelica i s plavima, uz zvuke tambura, otišao kući.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:52 16.03.2019.

Volim te najveći klube. Moj Dinamo Zagreb.

DU
Deleted user
08:38 17.03.2019.

Bjelica je falio. U 120 minuta nije osvjezio vezni red. To se ne radi u modernom nogometu.

VL
vladek
08:33 17.03.2019.

Dinamo je mogao pobijediti u obadvije utakmice Benfiko,ali su se uplašili uspjeha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije