Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Mogu li Jaganjac, Mandalinić i Mamić postati “Portugalci”?

Halil Jaganjac
Foto: HRS
05.04.2018.
u 14:38

– Moramo pripremati mlade za meni vrlo važan nastup na Mediteranskim igrama u Španjolskoj.

Utakmica sa Švedskom bit će novi početak za Linu Červara i novi stručni stožer u kojem su prvi put Davor Dominiković kao pomoćni trener te Igor Vori kao direktor reprezentacije. Trener vratara Mirko Bašić je povratnik, bio je već u reprezentaciji kada je 2003. godine u Portugalu osvojila svjetski naslov.

Lino Červar će Šveđanima suprotstaviti nikad mlađu lijevu vanjsku liniju. Čak i kad je osvajao svjetsko i olimpijsko zlato, 2003. i 2004. godine, Červar je imao stariju postavu lijevih vanjskih igrača. Primjerice, u Portugalu su to bili Tonči Valčić koji je imao 25 godina, Davor Dominiković (25) i Blaženko Lacković (23). Večeras će protiv Švedske istrčati Marko Mamić (24), Stipe Mandalinić (23) i Halil Jaganjac (19). Prosjek će ubuduće podignuti Domagoj Duvnjak koji ima 30 godina, ali još igra kao mladić. No, njega nema pa se Červar uzda u mlađe snage.

– Moramo pripremati mlade za meni vrlo važan nastup na Mediteranskim igrama u Španjolskoj. Čuo sam da će rukometni turnir u Tarragoni biti izuzetno jak. Domaćin, aktualni europski prvak, nastupit će u gotovo najjačem sastavu. Zato će utakmice sa Švedskom biti dobar test za naše mlade pucače – kaže Lino.

Marko Mamić i Stipe Mandalinić nisu od jučer u reprezentaciji. Mamić je čak u vrijeme Željka Babića bio starter. Još pamtimo njegovu sjajnu izvedbu u utakmici sa Španjolskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. godine. Stipe Mandalinić ušao je u reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Španjolskoj, kada je imao samo 20 godina. Ali, dosad nije pokazao sve što zna, barem ne u reprezentaciji. Jaganjac je priključen seniorima za Europsko prvenstvo ove godine, ali je igrao samo u posljednjoj utakmici, s Češkom za peto mjesto. No, trenutačno igra najviše u klubu od sva tri lijeva vanjska igrača. U Metalurgu je nezamjenjiv, a Mamić i Mandalinić griju klupe u Kielceu, odnosno u Füchseu. Možda će Jaganjac biti novi Lacković koji je igrački eksplodirao na Svjetskom prvenstvu u Portugalu premda je ondje došao kao treći lijevi vanjski igrač.

Komentara 1

ZO
zoca
21:04 05.04.2018.

umisljeni i losi ste takvih igraca u Europi ima more a Svedska vam je pokazala gdje se nalazite ,za dve klase su bolji cak de ismijavaju igrom i superiornoscu igraca vratara i struke od trenera do organizacije ..Samo lud covjek ne vidi da sa Cindricem u sredini ste lak plijen za sve u modernom rukometu ,dajem vam besplatno rhesebje problema ,ne igrate okomito sa visokim igracima i suterima zabijate se duboko u odbranu i uzasno ste spori,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije