Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Metković, pa 17 godina nitko, a onda se ukazao našički Nexe i izborio četvrtfinale Lige EHF-a

Nexe
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
03.04.2018.
u 07:00

– Uspjeli smo napraviti zaista veliku stvar, postigli smo najveći uspjeh u povijesti kluba i vjerujem da je svima jasno da je sve što se događalo u proteklih nekoliko mjeseci sada opravdano – rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Rukometaši našičkog Nexea postigli su povijesni uspeh plasiravši se u četvrtfinale Lige EHF-a. Našičani su u posljednjem kolu slavili kod finskog Cocksa pobjedu 22:20 i tako potvrdili drugo mjesto u skupini. Hrvatska je posljednji put imala predstavnika u četvrtfinalu tog europskog kupa prije 17 godina. Svi se još dobro sjećaju Metkovića koji je 2000. godine osvojio Kup EHF-a, a godinu dana kasnije izgubio u finalu od Magdeburga.

– Uspjeli smo napraviti zaista veliku stvar, postigli smo najveći uspjeh u povijesti kluba i vjerujem da je svima jasno da je sve što se događalo u proteklih nekoliko mjeseci sada opravdano. Nadam se da ćemo u nastavku imati još veću podršku navijača i očekujem pravi spektakl i praznik rukometa u Našicama – rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Albin Eter, krilo Našičana, istaknuo je:

– Dugačak je bio put do Finske, očekivano teška utakmica, ali svega smo bili svjesni i kada smo izašli na parket pokazali smo da smo bolja momčad i zasluženo idemo u četvrtfinale. Glave su još vruće i možda nismo ni svjesni kakav smo uspjeh postigli, ali u svakom slučaju poseban je osjećaj jer se radi o četvrtfinalu europskog natjecanja, što je za naš klub i naš grad još jedan korak više i izniman uspjeh.

Danas je u Beču ždrijeb četvrtfinala, a mogući suparnici su španjolski Granollers ili njemački Füchse. U Nexeu priželjkuju Španjolce, no izvuku li berlinske “lisce”, u Našicama ćemo gledati megamomčad u kojoj igraju hrvatski igrači Mandalinić, Vuković i Gojun, ali i zvijezde poput njemačkih reprezentativaca Druxa, Wiedea i Heinevettera, Šveđanina Zachrissona, Danca Lindberga...

U četvrtfinalu Lige prvaka igrat će Kiel (Duvnjak) - Vardar (Cindrić, Čupić, Karačić), Kielce (F. Ivić, Mamić, Štrlek) - PSG (trener Serdarušić, Stepančić), Flensburg - Montpellier i Nantes (Matulić) - Skjern. Veliko iznenađenje napravili su rukometaši danskog Skjerna koji su izbacili mađarski Veszprem. Uspjeli su Danci sačuvati plus sedam iz prve utakmice. Danci su tako u tek četvrtom pokušaju u Ligi prvaka došli do četvrtfinala. Zanimljivo je da su u prvom nastupu u Ligi prvaka, 2000. godine, dvaput igrali s PPD Zagrebom i oba puta izgubili. Drugo veliko iznenađenje je ispadanje Barcelone porazom od Montpelliera. Francuski doprvak uspio je obraniti tri pogotka prednosti iz prve utakmice i izgubiti samo sa dva pogotka razlike. Vodila je Barcelona i sa šest golova prednosti, ali nije izdržala. Tako je deveterostruki osvajač Lige prvaka prvi put nakon devet godina ispao u osmini finala tog natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije