Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečano u Esplanadi

Modriću na promociju knjige 'Moja igra' stigla i Realova zvijezda

Luka Modrić - promocija knjige
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
17.11.2019.
u 20:14

Na predstavljanju su mnoga poznata nogometna imena, a među njima je Marcelo, Lukin suigrač iz Reala, te jedan od čelnika 'kraljevskog kluba' Emilio Butragueño

Luka Modrić je danas na Interliberu predstavio svoju autobiografiju 'Moja igra'. A službeno predstavljanje njegove knjige je večeras u hotelu Esplanada.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije predstavlja svoju autobiografiju ‘Moja igra’ koju u distribuciji Večernjeg lista može naći na kioscima po cijeni od 129 kuna.

>> Pogledajte galeriju sa službenog predstavljanja Modrićeve knjige 'Moja igra'

Luka Modrić - promocija knjige
1/11

Na predstavljanju su mnoga poznata nogometna imena, a među njima je Marcelo, Lukin suigrač iz Reala, te jedan od čelnika 'kraljevskog kluba' Emilio Butragueño.

Među uzvanicima su još izbornik Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Slaven Bilić, Zvonimir Boban, Mario Stanić, Aljoša Asanović, te njegovi suigrači iz reprezentacije Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Dominik Livaković, Mile Škorić, Borna Barišić...

Luka Modrić je na promociju svoje knjige stigao sa suprugom, djecom, a došli su i njegovi roditelji Radojka i Stipe.

- Ovo što sam ostvario puno je više nego što sam ikad mogao sanjati. Ponosan sam na sve uspjehe. Uvijek mi je bila želja objaviti autobiografiju, a u posljednje vrijeme sam to i odlučio napraviti nakon uspjeha s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu - rekao je Luka Modrić. 

Modrić je ogroman pljesak dobio kad je pričao o svom ocu, koji je s njim kod hotela Kolovare u Zadru vježbao tijekom rata koji su proveli u izbjeglištvu.

>> Pogledajte video: Luka Modrić potpisivao knjigu na Interliberu

- On to danas neće priznati, ali bio je jako kritičan. Zahvalan sam svom ocu na svemu što smo prošli zajedno. Bio je moj prijatelj i najveći motivator dok sam bio mali - rekao je Modrić.

Slaven Bilić je istaknuo sjajna Modrićevu karijeru te kako ga to uopće nije iznenadilo.

- Velika mi je čast biti ovdje. Nije me iznenadio Modrićev uspon, ali se mnogo toga promijenilo u njegovom životu. Sjećam se kad se Niko Kovač opraštao u Bukureštu da je desetka trebala pripasti Luki. Međutim, on se premišljao, govorio 'a što ja znam...', a danas Edenu Hazardu hladno odbrusi: 'Daj ti meni to ovamo, to je moj broj' - rekao je Bilić i podvukao:

- Naravno da se promijenio, ali je ostao skroman i ponizan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A feeling that I can’t explain. My brothers. Much love. #12LiFe

A post shared by Marcelo Vieira Jr. (@marcelotwelve) on

- Čestitam hrvatskoj reprezentaciji na svim ostvarenim uspjesima. Real Madrid je postigao velike uspjehe posljednjih godina a Luka Modrić je suština tih uspjeha. Svi ga znamo kao igrača, ali na sam presretan što ga poznajem kao velikog čovjeka. Presretan sam što su naše obitelji danas u prijateljskim odnosima. On je jako ljubazna osoba posvećena obitelji - rekao je Marcelo, Modrićev suigrač iz Reala, i dodao:

- Cijeli svijet zna Luku, ali mi koji s njim igramo znamo kakav je na treningu i poznajemo te minijature i tu posvećenost koje se rijetko viđaju. Lako je prepoznati vrhunske igrače po potezima i primanju lopte. On predviđa sve poteze tri-četiri sekunde prije. Teško se braniti od igre Modrića jer on sve promišlja prije vas.

Luku je pohvalio i Butragueño:

- Luka je šampion. Primjer na terenu kao igrač i izvan njega kao čovjek. Hrvati moraju biti sretni sto imaju tako velikog stanovnika. Kada je došao u Real bilo mu je jako teško prve godine, ali Real cijeni njegovu želju za dokazivanjem. Uspio je, čestitam mu na tome.

Modrićev nogometni uzor u djetinjstvu bio je Zvonimir Boban.

- Zbog Lukine igre moje nogometno srce još jače tuče - rekao je Zvone Boban, a Modrić mu je odgovorio:

- Jedan od najemotivnijih trenutaka u životu bio je doček u Zagrebu. Generacija iz '98. je bila naša inspiracija, htjeli smo i mi to doživjeti. Presretan sam što se to ostvarilo.

Modrić se nada kako će hrvatska reprezentacija razveseliti navijače i na Europskom prvenstvu.

- Sada imamo sedam, osam mjeseci kako bi se što bolje pripremili za EURO. Imamo kvalitetnu ekipu i vjerujem da možemo ispisati još jedan veliki rezultat - kazao je Modrić.

Hrvatski kapetan se zahvalio svima koji su mu pomogli u karijeri i bili uz njega.

- Svi ste vi dio mog života i svi vi imate zasluge za moju karijeru - rekao je Luka Modrić koji je tijekom karijere osvojio 21 klupski trofej, te srebro u dresu hrvatske reprezentacije na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. 

S Real Madridom je osvojio četiri Lige prvaka, četiri svjetska klupska prvenstva i jedno španjolsko prvenstvo, dok je s Dinamom tri puta bio hrvatski prvak.

Za Hrvatsku je debitirao u ožujku 2006. godine u pobjedi (3:2) protiv Argentine, iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U remiju s Japanom (0:0) na travnjaku je bio od 78. minute, a u remiju s Australijom (2:2) zaigrao od 74. minute.

Prvi pogodak je zabio 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2:0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a do sada je sakupio 127 nastupa, a ispred njega tek je Darijo Srna (134).

>> Knjiga 'Moja igra' je u distribuciji Večernjeg lista na svim je kioscima po cijeni od 129 kuna

Ključne riječi

Komentara 24

PI
pidocha
18:57 17.11.2019.

Genije točka

CR
CrniGaro
20:56 17.11.2019.

Bravo Luka divni gospodine ljudino živ i zdrav bio.

DU
Deleted user
20:16 17.11.2019.

I? Kad nas oćekuju ponovno "vijesti" o izbacivanju Modrića iz Reala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije