Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kapetan

Modrić ulijeva nadu: Već protiv Senegala će se vidjeti naš napredak

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.06.2018.
u 20:21

Trebamo biti zadovoljni s prvim poluvremenom, a pogreške iz drugog dijela ispraviti. Imamo još dosta vremena - kazao je hrvatski kapetan

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pohvalio je igru vatrenih u prvom poluvremenu utakmice protiv Brazila (0:2), ali i dodao kako nastavak susreta nije bio tako dobar.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro i imali smo neke prilike. Utakmica je bila čvrsta, prava natjecateljska i dobro smo parirali Brazilu, a u pojedinim trenucima smo bili i bolja momčad. Drugo poluvrijeme nije bilo tako dobro, a Neymar je bio prevaga. Na koncu su zasluženo slavili - kazao je Modrić.

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
1/32

Hrvatski kapetan je naglasio kako ima još dovoljno vremena do početka svjetskog prvenstva kako bi se neke stvari u našoj igri popravile.

- Kazao sam kako ne treba izvlačiti neke velike zaključke iz ove utakmice bez obzira kako ona završi. Trebamo biti zadovoljni s prvim poluvremenom, a pogreške iz drugog dijela ispraviti. Imamo još dosta vremena - kazao je veznjak Real Madrida dodavši:

- Najbitnije je da se dobro pripremimo za svjetsko prvenstvo, i fizički i psihički.

Hrvatska je u prvom dijelu stvarala velike probleme brazilskoj vrsti visokim presingom.

- Visoki presing je dobro funkcionirao. Dobro smo stajali i radili dobar presing. Ali opet, utakmice na SP će biti posve drugačije. Prijateljske utakmice su uvijek prijateljske. Ima stvari koje moramo i možemo popraviti. Vjerujem kako će se već protiv Senegala vidjeti naš napredak.

Veznjak europskog prvaka nije se mogao odlučiti koja je reprezentacija bolja, Brazil ili Argentina.

- Teško je to procijeniti, obje su vrhunske momčadi - zaključio je Modrić jedan od rijetkih hrvatskih igrača koji je nakon utakmice stao pred hrvatske novinare.

Osim njega to su učinili još Dejan Lovren, Andrej Kramarić i Vedran Ćorluka. Ostali nisu bili raspoloženi za razgovor.

Uoči početka utakmice Lovren je uz brazilskog napadača Firmina dobio najveće ovacije gledatelja. Obojica, naime igraju za Liverpool.

- Bilo je posebno za mene nastupiti na Anfieldu. Bio je to lijep doček. Nažalost, nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali, ali to je tek početak. Dobro smo se branili u prvom poluvremenu, ali nakon što smo napravili pet-šest izmjena to više nije isto. Brazil je favorit Svjetskog prvenstva, a ja ostajem optimist - poručio je branič Liverpoola i hrvatske vrste.

- U prvom dijelu smo dobro igrali i branili se, bili smo kompaktni, a oni nisu imali previše prostora. U drugom se to promijenilo. Ali najbitnije je da se nitko nije ozlijedio - dodao je Lovren. 

Igru u prvom poluvremenu pohvalili su i Andrej Kramarić i Vedran Ćorluka.

- Bila je ovo dobra utakmica u kojoj smo pokazali, posebno u prvom poluvremenu da možemo dobro igrati defenzivno. Imali smo i nekoliko prilika. Igrali smo sasvim dobar nogomet protiv jednog od favorita svjetskog prvenstva - kazao je Kramarić, dok je Ćorluka dodao:

- Prvo poluvrijeme smo bili kompaktni, dobro smo stajali i kontrolirali igru. U nastavku su izmjene razvodnile igru i taj pad koncentracije u zadnjoj minuti me najviše smeta.

Kramarić smatra kako možemo biti optimistični uoči nastavka priprema.

- Iz ove utakmice možemo uzeti brojne pozitivne stvari. No, nije nam trebao onaj drugi gol, jer bi posve drugačije zvučao poraz 0-1. Bio je ovo dobar test i bit će zanimljivo igrati protiv Argentine koja je slična ekipa. Svjetsko prvenstvo je nešto sasvim drugo. U Rusiji ćemo igrati još jače i bolje.

Ćorluka također smatra kako je reprezentacija na dobrom putu.

- Ova utakmica nam je dobro došla da vidimo gdje smo. Prvo poluvrijeme je pokazalo da smo na dobrom putu i treba nastaviti raditi. Do početka prvenstvima ima više od 10 dana - kazao je Ćorluka dodavši kako se dobro osjeća.

- Dobro se osjećam. Plan je bio da odigram 50 minuta i tako smo odradili - zaključio je Ćorluka.

Modrić Casemiro Hrvatska Brazil
1/11

Komentara 12

DU
Deleted user
21:12 03.06.2018.

Treba biti realan pa reci da je danas Brazil pobijedio jer ima kvalitetniju klupu. Da mi nismo mijenjali toliko nebi oni nas dobili ali rijec je o prijateljskoj utakmici i podrzavam Dalicev rad danas!

Avatar babas
babas
22:35 03.06.2018.

Prvo poluvrijeme nam je bilo jedno on najboljih poluvremena ikada,nadigrali smo moćan Brazil. Ono što je falilo je precizan zadnji pas,igra u obrani i veznom redu je bila izvrsna. Drugi dio ne vrijedi komentirati,klupa nam je loša,manjak kvalitete.

KU
kupatilo
02:02 04.06.2018.

Slazem se daje klupa losa i Perisiceve dvi invalidne noge.On fula loptu s deset metara od gola a oni iz dva dodira zabiju nam dva gola.Toje ta razlika.E kacbi bio tu Suker i Ladic kao iz 98 tobi bilo bajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije