Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIONALNA LIGA

Mladost uvjerljiva protiv Partizana, junak Marcelić s 12 obrana

Jug - Mladost
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
15.01.2017.
u 00:30

Igrači opet bolji od kluba. Sjenu na utakmicu bacio je organizacijski propust Mladosti - nije radio veliki semafor

U derbiju osmog kola Regionalne vaterpolske lige, u srazu klubova koji zajedno imaju 14 naslova europskog prvaka, Mladost je u Zagrebu neočekivano uvjerljivo pobijedila Partizan sa 10:4 (3:0, 1:1, 3:0, 3:3). Te dvije momčadi tradicionalno igraju čvrsto u obrani, ali ovaj put skoro da su pretjerale, posebno u obrani s igračem manje. Pa su tako mladostaši primili samo jedan pogodak iz 14 napada Beograđana s igračem više, a partizanovci su se obranili u prvih pet takvih situacija, ali su u preostalih pet primili četiri pogotka.

Po dva pogotka za Mladost postigli su Vlahović i Zović, a po jedan Bukić, Brlečić, Pavičić i Paškvalin. No, junak Mladostine pobjede bio je mladi vratar Ivan Marcelić koji je obranio čak 12 udaraca (75 posto). Evo, kako je on objasnio relativno laku i visoku pobjedu žabaca.

- Bila nam je to prva utakmica nakon gotovo mjesec dana. Nismo znali što možemo očekivati, u kakvom smo stanju i zato smo maksimalno zapeli. Imperativ nam je bio dva puta promisliti prije neke odluke. Dobro smo zatvorili dvojicu najopasnijih partizanovaca, reprezentativce Jakšića i Stojanovića i rano se odlijepili - kaže skromni Marcelić, veliki sportaš koji vrhunsku karijeru gradi unatoč dijabetesu s kojim se mora nositi. Nije niti loš student, jedan mu ispit nedostaje da upiše treću godinu ekonomije. 

Na inače zanimljivu utakmicu sjenu je bacio organizacijski propust Mladosti - nije radio veliki semafor.    
    
Ostali rezultati: Jug - Vojvodina 17:5, Budva - Jadran (S) 6:7, Jadran (HN) - Mornar 16:8. Poredak: Jug 21, Jadran (HN) 16, Mladost 15, Partizan 13 itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije