Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI U VATRENE

Mladi dinamovac ne prestaje oduševljavati: Sanjam poziv za Hrvatsku na SP u Katar

Zagrijavanje prije po?etka utakmice West Ham - GNK Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.02.2022.
u 18:30

Ove sezone uvjerljivo najveći iskorak napravio je stoper plavih, a sjajnu formu okrunio je pogotkom Rijeci.

Dinamo se stalno pojačava, u ovom prijelaznom roku dovedeni su Petar Bočkaj i Mahir Emreli. No, plavi su veliko pojačanje dobili iz svojeg dvorišta, Josip Šutalo u konkurenciji Theophilea, Lauritsena, Perića, Franjića, Dilavera, ugrabio je svoje mjesto i s obzirom na to kako igra, teško će ga ispustiti.

No, kako je sve počelo za tog 21-godišnjeg dečka rođenog u Čapljini, kako je došao u Dinamo?

- Imao sam 13 godina kada sam igrao za selekciju makarskoga Zmaja protiv Dinama i tako su me plavi uočili. Željeli su da odmah dođem, ali morao sam završiti osnovnu školu. I kada sam je s 14 godina završio, došao sam - kaže nam Josip Šutalo, koji se u Zagreb preselio sam.

Istra mi je puno koristila

- Moji se nisu preselili sa mnom, ali bilo mi je dobro. Živio sam u kući koju Dinamo ima za mlade igrače, imao sam društvo, a imao sam i sve što mi je trebalo.

Stalno je napredovao, trudio se, radio, a ove je sezone sjajan.

- Meni je ova sezona svakako najbolja, imam minutažu, puno igram i sretan sam.

Momčad trenera Željka Kopića igra u formaciji 3-5-2 ili 3-4-1-2, a Šutalo je središnji stoper i u toj se formaciji odlično snašao.

- Jako mi odgovara takav način igre, imam dosta prostora za uključivanje u igru, a to volim.

19.12.2021., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Hrvatski dragovoljac - GNK Dinamo. Josip Sutalo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

No, ima i dosta odgovornosti jer kao srednji mora zatvarati i pomagati drugoj dvojici stopera.

- Da, ali mi je lakše kao srednjem i to mi otvara mogućnost za ulazak u igru i odlazak naprijed. A to mogu raditi jer je manje rizično kada ostala dvojica stopera ostanu otraga i zatvaraju prostor - priča Šutalo.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Istri 1961, pokazalo se to dobrim potezom.

- Igranje u Istri puno mi je pomoglo, tamo sam dobio priliku, imao sam jako dobru minutažu, a to je ono što mi je trebalo. Bio sam svjestan da ću se teško u to vrijeme izboriti za pravu priliku u Dinamu, konkurencija je bila vrlo jaka, kao što je i sada, ali mislim da ja tada još nisam bio dovoljno spreman izboriti se za tu konkurenciju, a u Istri sam dobio priliku i stjecao iskustvo na prvoligaškim travnjacima.

Šutalo je s Istrom došao i do finala Hrvatskog kupa, a u toj ludoj utakmici u kojoj je Dinamo slavio pobjedu 6:3 u kišnoj Velikoj Gorici, Šutalo je postigao i autogol u dresu pulskog kluba. Sad će u nedjelju u Dinamovu dresu na megdan sa svojim bivšim klubom. Ima li kakvih posebnih emocija, kontakata?

- U Istri mi je bilo doista lijepo, nosim samo lijepe uspomene. Ne čujem se puno s dečkima iz Istre. S obzirom na to da Istra svake sezone promijeni puno igrača, nije ostalo puno onih iz vremena kad sam ja bio tamo, Hujber je jedan od onih koji su još tamo. Kažem, bilo mi je lijepo, no sad sam u Dinamu i jasno je da nas zanima samo pobjeda. Sad smo sami na vrhu tablice i želimo na vrhu i ostati. U Dinamu se uvijek znaju ciljevi.

Gledao sam Ramosa

Ove sezone Dinamo ima jaču konkurenciju, sad su mu bodovno blizu Rijeka, Osijek i Hajduk. Tko vam je najveći konkurent?

- Sve tri momčadi su prilično jake, ali ne bih nikoga izdvajao, važno je samo da mi budemo na visokoj razini.

Postigli ste vodeći pogodak u 2:0 pobjedi nad Rijekom na početku nastavka sezone. No, morali ste čekati odluku VAR-a. Kakav je to osjećaj?

- Čudan, prvo slavimo, onda čekamo, ne znamo hoće li nam priznati pogodak. To iščekivanje je malo neugodno, ni sami ne znamo što bismo. Na kraju smo ipak slavili. A da nije priznat ionako ništa ne bismo mogli, moramo igrati dalje.

30.01.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Josip Sutalo, Komnen Andric Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Šutalo je sjajno igrao i u mladoj reprezentaciji.

- Odlično je i tamo, izbornik Bišćan i cijeli stožer sjajno rade. Imamo vrhunske rezultate, sve pobjede u kvalifikacijama, a tako želimo i nastaviti.

A onda jednog dana - A-reprezentacija, možda već na SP-u u Kataru?

- Naravno da svi sanjaju A-reprezentaciju, no moje je da radim i igram, pa ako dođe poziv....

Tko je mladom stoperu najbolji stoper u svijetu?

- Puno sam, pogotovo prije, gledao isječke Sergia Ramosa - zaključio je Josip Šutalo.

Ključne riječi

Komentara 1

ZE
ZedR
09:32 07.02.2022.

Poveznica s našim antivaxerima? Uz dužno postovanje, no kamionđije nisu dio obrazovane populacije. I jasno su kao takvi podložniji manipulaciji i nelogičnom razmisljanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije