Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRAJAC PORAŽEN

Miočić prebio Nelsona u najvećoj pobjedi karijere

Stipe Miočić
16.06.2013.
u 10:17

- Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Osjećam se sjajno - prokomentirao je Miočić.

Stipe Miočić sinoć je napravio veliko iznenađenje u kanadskom Winnipegu na UFC-u 161. Svladao je Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca. Zadao je Nelsonu rekordnih 487 udaraca, ali ga nije srušio.

- Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Osjećam se sjajno - prokomentirao je Miočić.

Čini se da se Royu obilo o glavu prihvaćanje borbe nedugo nakon posljednjeg nastupa te nije bio potpuno spreman za borbu s motiviranim Miočićem koji se iznimno dugo, naporno i temeljito pripremao za svoj povratak u oktogon nakon što je prvi put u svojoj karijeri doživio poraz kad ga je u Engleskoj u glavnom meču večeri eventa pobijedio Stefan Struve.

Stipe je dominirao praktički tijekom cijele borbe, zajedno sa svojim trenerskim timom zaista je složio odličnu taktiku. Napadao je gotovo cijelo vrijeme, bio je poprilično precizan direktima, dok je Roy pokušavao odgovoriti svingovima i aperkat udarcima, ali neuspješno. U jednom navratu Miočić je čak i srušio Nelsona na pod. Mogao je u više situacija Stipe slaviti prekidom, no Roy se pokazao još jednom kao borac koji može iznimno puno primiti, a i nikad prije nije izgubio prekidom u UFC-u.

Prije njih u oktogonu su se našli Igor Pokrajac i Ryan Jimmo, a hrvatski je borac u ovoj borbi ubilježio novi poraz u svojoj UFC-ovoj karijeri. Nakon posljednjeg poraza u Australiji, koji je kasnije promijenjen u "no-contest" zbog protivnikovog pada na doping testu, Igor je ovog puta solidno otvorio borbu. Možda bi se čak moglo reći da su tijekom prve runde barem u određenim dijelovima bili relativno izjednačeni, ali kako je borba odmicala tako je i Ryan sve više preuzimao inicijativu.

Pokrajac se u drugoj rundi našao i u nezgodnoj situaciji nakon što ga je Jimmo jednom kratkom serijom udaraca srušio na pod, ali tamo se ipak hrvatski borac uspio pribrati i spasiti od poraza nokautom. Jimmo je u zadnjoj rundi počeo forsirati borbu u klinču, a malo prije kraja borbe mogao se dogoditi veliki preokret. Pokrajac je uhvatio svog suparnika u giljotinu, no zahvat ipak nije očito bio dovoljno dobar da ga i dovrši do kraja te je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom.

U glavnom dvoboju večeri Dan Henderson slovio je kao lagani favorit protiv Rashada Evansa, a upravo je na taj način i krenula borba. Popularni Hendo bolje je otvorio meč te je kontroverznim koljenom (zbog pravila tri točke) bacio svog protivnika u nokdaun. Bivši izazivač se ipak uspio brzo oporaviti i preživjeti šok na startu.

Pat Barry, kojeg mnogi pogotovo u Hrvatskoj poprilično vole, jedini je nokautirani borac na UFC-u 161. Shawn Jordan uspio je završiti borbu prije isteka prve minute prve runde. Službeni zapisnik kaže da je borba prekinuta u 59. sekundi. Nakon jedne Shawnove kombinacije Pat je pao na pod, tamo je glavu prekrio rukama i nije reagirao na protivnikove udarce te je sudac odlučio zaustaviti borbu.

>> Poturak se zabavljao se, a dobivao batine od Jurkovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije