Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio naputak

'Milano je mrtav grad': Hrvat se javio iz Italije i otkrio što je njegov prijatelj napravio u panici

10.03.2020.
u 22:31

Prije koji dan preselio sam se k roditeljima u Milano pa zajedno čekamo što će se dogoditi i koliko će dugo trajati ova izolacija, odnosno karantena – rekao je Galović

Viktor Galović, povremeni hrvatski teniski reprezentativac, još od mladosti neprekidno živi u Busseru, gradiću koji je dvadesetak kilometara udaljen od Milana.

Posljednjih tjedana iz prvog reda gleda borbu s koronavirusom, jer njegov je grad u crvenoj zoni.

>> Video: Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

– Prije koji dan preselio sam se k roditeljima u Milano pa zajedno čekamo što će se dogoditi i koliko će dugo trajati ova izolacija, odnosno karantena – rekao je Galović.

Situacija nije dobra?

– Naravno da nije. Osjećam se kao sam se vratio u vrijeme otprije sto godina, kao da sam u gradu duhova. Ulice su prazne, sve je zatvoreno, kafići, restorani, kina, kazališta, škole. Milano je mrtav grad. Naputak je da nitko ne izlazi iz svojih stanova. Većina ljudi toga se drži. Međutim, ima onih koji misle da im virus ništa ne može pa izlaze nepotrebno. Oni ne razmišljaju da su možda baš oni zaraženi i da će tako ugroziti druge ljude.

Ne mogu kupiti kartu za avion

Dućani rade normalno?

– Otvoreni su preko dana do 18 sati. I nije onako kako se prikazuje na televiziji, da su prazne police po dućanima. Ima dovoljno svega, što se tiče hrane nema panike. Mi smo se dobro opskrbili tako da nećemo ostati ni gladni ni žedni. Panika? Naravno da je ima. Kod nekih je to velika panika, kod nekih manja. Jedan moj prijatelj u takvoj je panici da se zaključao u stan i nikoga ne pušta k sebi. Drugim riječima, ne vjeruje baš nikome osim sebi. Opet, ima i onih koji su previše opušteni, kao da ih se cijela ova situacija uopće ne tiče. Oni misle da se neće zaraziti koronavirusom i ne drže se strogo svih pravila koje je vlada propisala.

Nije li dosadno cijeli dan u stanu?

– Pa i nije. Odmaram se, spavam, gledam filmove, jedem. Idem i na treninge. Imam dozvolu za korištenje jednog terena pa odradim to s još jednim tenisačem koji je također dobio dozvolu za treninge. Naravno, više bi mi odgovaralo da se natječem na turnirima. Ovo sada izgleda mi kao na početku sezone, kada se pripremam. Ma otišao bih igrati neke turnire, ali ne mogu nikamo iz grada. Jednostavno, iz Milana ne možeš kupiti nikakvu avionsku kartu – istaknuo je Viktor.

Koliko je koronavirus poremetio vaše planove?

– Jako puno. Morao sam otkazati jedan challenger, a mislim da ću otkazati još najmanje tri ili četiri. Postoji mogućnost da odigram nekoliko futuresa. Pitanje je u kojem će smjeru ići svi teniski turniri. Otkazan je Indian Walles i još puno turnira. Ne znam zašto Svjetska teniska organizacija ne donese odluku da se do daljnjega otkazuju svi turniri. Ovako neki mogu igrati, neki ne i tu odmah nismo svi u ravnopravnom položaju što se tiče osvajanja bodova.

Imate neke informacije koliko će dugo trajati karantena?

– To ne zna nitko. Neki kažu desetak dana. Vjerujem da će se uskoro sve smiriti. U mojoj obitelji za sada nema panike. Roditelji su disciplinirani, kao i ja. Oni nikamo ne idu, eto, ja odem samo na trening koji je srećom desetak minuta vožnje od stana.

Navijao za naše tenisače

Gledali ste utakmicu Davisova kupa Hrvatska – Indija?

– Da, dečki su sjajno odradili posao. Mene ovog puta nije bilo, ali daleko od toga da se ne nadam nekom budućem pozivu. Čuo sam se s novim izbornikom i rekao sam mu da na mene uvijek može računati ako bude trebalo – rekao je Galović koji je debitirao za reprezentaciju Hrvatske u Davisovu kupu 2017. godine.

Debitirao je u Bogoti protiv Kolumbije i svoj prvi meč pamtit će po dobru jer je pobijedio Alejandra Gonzalesa sa 6:4, 2:6, 6:2.

>> Pogledajte galeriju: prošli vikend utakmice talijanske lige igrane su bez gledatelja

1/13
Ključne riječi

Komentara 11

SN
snovakor
07:43 11.03.2020.

Da su se Talijani od početka više pridržavali svega, danas ne bi bili u takvoj izolaciji....ali Talijani ko Talijani. Ali panici nema mjesta....jer da je karantena kako treba onda ne bi ni trgovine radile, morali bi angažirati timove i nositi od stana do stana narudžbe !! ...ovako, ako vam zatreba odete u dućan ... a i paničare, kako su se zatvorili doma...valjda ne otvaraju prozore, da Virus ne uđe ... lol

ZO
Zooltan
04:05 11.03.2020.

i koja je svrha ovog članka ?

Avatar morski
morski
00:30 11.03.2020.

Milano je mrtav u izolaciji, jer su zatvoreni skoro svi kafići i restorani. Brate pogledaj naša mjesta uz more, mi smo svake godine 6 mjeseci u izolaciji. Skoro sve zatvoreno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije