Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Talijanski velikani za Mandžu ne mogu dati 25 milijuna eura. Izgledniji je transfer na Otok...

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2015.
u 08:00

– Istina je da postoji zanimanje i Milana i Juventusa. No, tu je i pitanje cijene. Ne vjerujem da bi Milan ili Juventus platili koliko je Atlético platio kad ga je dovodio iz Bayerna – objasnio je Marko Naletilić za Max!.

Mora biti ugodna spoznaja igraču da ga traže najveći europski klubovi. A Marija Mandžukića (29), po dosadašnjem pisanju svjetskih medija, žele četiri bivša europska prvaka: Juventus, Milan, Manchester United i Liverpool. Kako prijelazni rok tek počinje, može se očekivati da će se pojaviti još onih koji bi rado doveli našeg strijelca. A ne treba odbaciti ni opciju ostanka u Atléticu, piše Max!.

Moguć je i ostanak

Trener Diego Simeone proteklih je dana zaključio da je Mandžukićev i Griezmannov učinak bio na razini prošlogodišnjih napadača, ali da su manji doprinos dali ostali igrači, oni iz veznog reda. Pohvalio je i Mandžin karakter: “Ljutit sam jer se svašta piše o njemu, a njemu je teško palo što na kraju sezone nije dao maksimalni učinak s golovima. Ali, on diše s momčadi!”, govori Simeone koji je kao trener morao shvatiti golgetersku krizu napadača. Takvog se igrača mora trpjeti, držati ga u igri, a ne slati na klupu. Golgeterska se forma vraća igranjem, a ne na klupi, na koju je sve češće slao Hrvata.

Kako bilo, Mandžo neće ostati “gladan”, neće ostati bez posla jer takvih šljakera i šmekera nema baš mnogo na svijetu. Zato i ne čudi zanimanje četiri europska velikana za njega.

Milan je već nekoliko sezona slab. Loša klupska politika prožeta dvorskim borbama rezultirala je dovođenjem trenera koji nisu imali ni dana iskustva te igrača sumnjivog kvaliteta pa i ne čudi što je za njih bila utopija nadati se mjestima koja vode u Europu.

Sad je u Milan stigao svježi kapital i čini se da se neće mnogo štedjeti. Na klupu je stigao Siniša Mihajlović. Može nama biti simpatičan ili ne, ali srpski stručnjak ima iskustva, dokazao se u Italiji. I zna se da traži prvog napadača. Pole position je Zlatan Ibrahimović, a u igri je i Mandžukić.

Sve veliki klubovi

– Ako se Milan dogovorio sa Zlatanom, onda mislim da će ga i PSG pustiti. Koliko god da su bogati, financijski im je veliki teret, a u posljednje vrijeme bio je i ozlijeđen, vidjeli su da mogu i bez njega. Ali, tko zna... – kazao nam je menadžer Marko Naletilić, odličan poznavatelj zbivanja u talijanskom nogometu.

Juventus također traži napadača, i to iz trojca Cavanni – Higuaín – Mandžukić.

– Istina je da postoji zanimanje i Milana i Juventusa. No, tu je i pitanje cijene. Ne vjerujem da bi Milan ili Juventus platili koliko je Atlético platio kad ga je dovodio iz Bayerna. Morali bi sniziti cijenu za “amortizaciju” na godinu dana. Jer, za Juve je Mario treća opcija, nakon Cavannija i Higuaína, a za treću opciju ne daje se toliko novca – objasnio je Marko Naletilić.

No, koliko znamo Atlético ne da misli da će za Mandžu dobiti koliko ga je i platio, već traži i više, priča se o minimalnoj cijeni od 25 milijuna eura. Sad se pojavila opcija po kojoj bi Tévez otišao u Atlético, a Mandžo u Juventus, takva bi trampa iziskivala manja novčana davanja.

Ako je Mandžo preskup za Talijane, nije za Engleze. Liverpool bi mogao biti dobra opcija za vrsnog napadača, tamo bi njegovu požrtvovnost cijenili. Redsima doista fali prava špica, i Mandžukić bi im dobro došao u slaganju momčadi za novu sezonu. Iako, ni Mario im neće pomoći ako ne pojačaju sve linije.

Engleski mediji ovih su dana otvorili priču o zanimanju Manchester Uniteda za našeg napadača. Inače briljanti Radamel Falcao nije uspio, sjajni Robin van Persie nekako se utopio u toj momčadi i, prema svemu sudeći, obojica odlaze s Old Trafforda, a i Louis van Gaal traži svježu napadačku “krv”. Po spomenutim engleskim medijima to je jako ozbiljna opcija za United, iako nam upućeni kažu da su to klasične “bombe” za dizanje cijene ili sondiranje tržišta, kao što je priča da Matea Kovačića želi Barcelona.

Ode li Mandžukić u bilo koji od četiri velikana, napravit će sjajan posao. Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atlético – zasad su mu u impresivnom CV-u, a svaki od spomenuta četiri velikana, ode li k njima, samo će mu podići ugled.

Doduše, valja pričekati da se javi i netko peti, šesti... a i da Atlético kaže je li uopće za prodaju i koja je minimalna cijena.

>> I kad na terenu radi što god hoće, Mandžo je neprocjenjiv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije