Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ESPN-A

Među 100 najboljih nogometaša svijeta nema ni jednog Hrvata?!

Liverpool - Manchester City
Foto: Reuters/Pixsell
20.11.2019.
u 19:14

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije igrača u momčadi (vratar, desni i lijevi branič, stoperi, zadnji vezni, ofanzivni vezni, krila, ofanzivac i središnji napadač), a rangirano je i 10 najboljih trenera prema mišljenju 40 ESPN-ovih stručnjaka iz cijelog svijeta.

Američka medijska kuća ESPN objavila je svoju godišnju listu 100 najboljih u nogometu na kojoj ove godine nema hrvatskih predstavnika. Lista je sastavljena od 10 dijelova sa po 10 igrača i trenera. 

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije igrača u momčadi (vratar, desni i lijevi branič, stoperi, zadnji vezni, ofanzivni vezni, krila, ofanzivac i središnji napadač), a rangirano je i 10 najboljih trenera prema mišljenju 40 ESPN-ovih stručnjaka iz cijelog svijeta. Na listi dominiraju igrači Liverpoola i Manchester Cityja.

Za najbolju 'jedinicu' je izabran vratar Liverpoola Brazilac Alisson, a Liverpoolova je i čitava zadnja linija - koju čine desni bek Alexander-Arnold, stoper Virgil van Dijk, te najbolji lijevi bek Andrew Robertson.

Najboljim zadnjim veznim proglašen je Francuz N'Golo Kante iz Chelsea, a ofanzivnim veznjakom Bernardo Silva iz Manchester Cityja. Među krilima prvu poziciju drži Raheem Sterling iz Manchester Cityja.

Najbolji "ofenzivac" je Argentinac Lionel Messi (Barcelona) ispred Portugalca Cristiana Ronalda (Juventus), Francuza Kyliana Mbappea (PSG), Egipćanina Mohameda Salaha (Liverpool)...

Prvo mjesto na listi najboljih klasičnih napadača drži Argentinac Sergio Aguero (Manchester City), a iza njega su Englez Harry Kane (Tottenham) i Poljak Robert Lewandowski (Bayern).

Najbolji trener je Nijemac Jurgen Klopp koji je predvodio Liverpool do naslova europskog prvaka.

NAJBOLJA MOMČAD 
Najbolji golman:
Alisson (Bra / Liverpool)
Desni branič: Trent Aleaxander-Arnold (Eng / Liverpool)
Središnji branič: Virgil van Dijk (Niz / Liverpool)
Lijevi branič:  Andrew Robertson (Ško / Liverpool)
Zadnji vezni: N'Golo Kante (Fra / Chelsea)
Ofenzivni vezni: Bernardo Silva (Por / Manchester City)
Krilo: Raheem Sterling (Eng / Manchester City)
Napadač: Lionel Messi (Arg / Barcelona)
Središnji napadač: Sergio Aguero (Arg / Manchester City)
Trener: Jurgen Klopp (Njem / Liverpool)

Ključne riječi

Komentara 3

MA
marsovac
19:33 20.11.2019.

amerikanci do jucer nisu znali sto je nogomet,....ha, ha, ha,..............

CR
croban1111
20:40 20.11.2019.

Jadni Ameri.

DU
Deleted user
20:17 20.11.2019.

to je anketa za najboljeg socerasa a ne nogometasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije