Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA SVIJETU

Otac Novaka Đokovića više nije mogao šutjeti: Strašno je to što rade Srbima

Srđan Đoković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
19.11.2019.
u 08:22

– Novak se pojavio u nezgodno vrijeme za Srbiju i srpski narod jer je vratio vjeru i pokazao da nismo genocidan narod, da nismo najgori na svijetu i da smo dio europske kulture i civilizacije – rekao je Đokovićev otac

Novak Đoković nedavno je na ATP finalu u Londonu izgubio od Rogera Federera, čime je ostao bez polufinala i prvog mjesta na ljestvici na kraju godine. 

Publika na Otoku nije baš bila blagonaklona prema Srbinu jer je svaku njegovu pogrešku dočekala skandiranjem i pljeskanjem. Đoković na odlasku nije ni mahnuo publici, a u njegovu obranu stali su neki bivši tenisači. Sada se o svemu oglasio i otac Novaka Đokovića, Srđan.

– Novak se pojavio u nezgodno vrijeme za Srbiju i srpski narod jer je vratio vjeru i pokazao da nismo genocidan narod, da nismo najgori na svijetu i da smo dio europske kulture i civilizacije – rekao je Đokovićev otac za Radio-televiziju Srbije i dodao:

– Nemoguće je da jedan takav gospodin sportaš kakav je Novak dolazi iz nekog genocidnog naroda kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali. To je nečija etiketa, predrasuda, nerealna slika, ali sve je to njima jak razlog zbog kojeg će taj netko mome sinu zviždati s tribina u Londonu, New Yorku i mnogim drugim gradovima i strašno je kada to čovjek uživo doživi.

Jasno je i da zvižduci utječu na Đokovićevu igru jer nije lako kad imaš 20.000 ljudi protiv sebe.

– Ne možete ni zamisliti koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali on je uvijek imao hrabro srce i hladnu glavu, a kako mu je bilo, zna samo on! Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardirali ti svjetski „stručnjaci" za bombardiranje! Jednu malu Srbiju bombardiralo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci! I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisača svih vremena.

>> Pogledajte i kako je bilo na predstavljanju autobiografije Luke Modrića

Komentara 208

DU
Deleted user
08:59 19.11.2019.

Nema to uopće veze sa Srbima kao takvima. Anglosaksonci i zapadni Europljani bagateliziraju sve Slavene još od prvog tisućljeća. Iako smo upravo mi ti koji su ih uvijek spašavali od istočnih hordi. Sami smo si krivi što smo ih spašavali.

Avatar links
links
10:19 19.11.2019.

tipičan primjer kako ograničeni roditelj može naštetiti ugledu svoga djeteta.... žalosno da ga se uopće nešto pita

Avatar nekakav
nekakav
09:50 19.11.2019.

bezveze piskarate. novaka ne voli jer je razbio sve 'zapadne' modne ikone u tenisu, i to takvom razlikom da ju neće stići idućih par generacija. ništ ne kužite u sportu, a u tenisu još manje. samo si pogledajte kako se davis kup igrao nekad, koje su zemlje i u kojoj fazi ulazile u natjecanje, pa će vam biti malo jasnija slika oko tenisa, totalno privatiziranog sporta do sredine 80-ih. odonda, kad su izgubili 'zaštitu', englezi i amerikanci više nemaju primat u tom sportu, titule uzimaju drugi... a đoković... što reći, čovjek je sportaš. da je recimo englez svi bi mu pljeskali, svugdje, jer je 'englez'. al je srbin koji tuče amere i engleze, a to njihova publika ne voli. mogli bismo malo pričati i o stvarnoj nekulturi engleza, tenis je ipak bijeli sport, tamo je donedavno dolazila kulturna klijentela gledati mečeve. sad dolaze očito ekipe s nogometa, pa ne šute, ne puste čovjeka da se koncentrira na udarac... sjećamo se mi i naše publike, igrali smo protiv ne znam koga, rusa, čeha, koga već, pa u splitu naša publika urlala kad su ovi izvodili udarac. to je jako veliki dokaz kulture i poznavanja pravila ovog sporta, ne... jedva čekam kad će netko naš igrati neki osjetljivi meč, pa ga publika bude tako 'sredila'. da čujem i naše plakanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije