Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE

FOTO 'Maskirani junak' Gvardiol dočekan u Novigradu: Stigao u starom Fiatu, pa plovio brodicom

Joško Gvardiol stigao brodicom u Novigrad gdje mu je organiziran svečani doček
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/19
21.12.2022.
u 17:10

U organizaciji NOŠK-a, novigradskog nogometnog kluba koji 2023. slavi 100. godišnjicu, a ipak se zbog manjka vremena nije zavrtio veliki vol od preko 400 kilograma koji je bio najavljivan. Vol je odgođen za ljeto kad će klub slaviti tu godišnjicu. Ipak, organizatori su u malo vremena stigli ispeći odojak te pripremiti ostale specijalitete poput sira i pršuta.

Hrvatski reprezentativni branič Joško Gvardiol (20), jedan od najboljih igrača Hrvatske te braniča općenito na Svjetskom prvenstvu u Kataru dočekan je u Novigradu.

21.12.2022., Novigrad - Mjestani docekali reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Riječ je o mjestu u kojem mu je otac Tihomir rođen, inače u zaobalju Zadra, a tamo je Gvardiol tijekom odrastanja često provodio svoje vrijeme, a i često zna otići tamo, k obitelji. 

21.12.2022., Novigrad - Mjestani docekali reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Zanimljivo je za istaknuti da je Gvardiol s obitelji stigao u starom modelu Fiat Punta, ali mještani tvrde da ih to nije previše iznenadilo.

21.12.2022., Novigrad - U gradu organiziran svecani docek za reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

U organizaciji NOŠK-a, novigradskog nogometnog kluba koji 2023. slavi 100. godišnjicu, a ipak se nije zavrtio veliki vol od preko 400 kilograma koji je bio najavljivan. Vol je odgođen za ljeto kad će klub slaviti tu godišnjicu. Ipak, organizatori su u malo vremena stigli ispeći odojak te pripremiti ostale specijalitete poput sira i pršuta.

21.12.2022., Novigrad - Mjestani docekali reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Pri dolasku u Novigrad s Fiatom Gvardiola je dočekala i skupina njegovih mještana s kojima se fotografirao i dijelio autograme. Tu su bili i njegovi članovi obitelji, a jedan od mještana je čak za fotografiranje priredio i masku nalik Gvardiolovoj zaštitnoj na turniru.

Nakon toga se, u srijedu već smračilo, a Gvardiol je išao na poseban put s brodicom gdje je dočekan s bakljama i pjesmom te velikim programom koji je uslijedio. Gvardiol se s pozornice obratio razdraganom mnoštvu, dobio je i prigodne poklone od domaćina, a zapjevao nakon obraćanja i legendarni Đani Maršan.

- U Zagrebu sam rođen, ali Novigrad mi je drugi dom! Nismo svi svjesni što smo u nogometu napravili, osobito mi koji prvi put igramo svjetsko prvenstvo, trebat će nam još par dana da shvatimo zapravo koji smo rezultat napravili. Nije kao 2018., ali svakako je lijepo vratiti se s medaljom kući - rekao je Gvardiol mještanima Novigrada.

21.12.2022., Novigrad - Mjestani docekali reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

21.12.2022., Novigrad - U gradu organiziran svecani docek za reprezentativca Joska Gvardiola nakon osvojene broncane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Josko Gvardiol s roditeljima, sestrama, Tonciem Anzulovic (predsjednik NK Nosk) i nacelnik Opcine Joso Klapan. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Sve ostale fotografije s dočeka hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola u Novigradu kod Zadra pogledajte u našoj galeriji.

Komentara 39

NA
nasunis
17:51 21.12.2022.

Neka, on i njegova obitelj su to zasluzili. Nek se svi vesele!

BU
Bukva2
18:04 21.12.2022.

Što se tiče dočeka, iskreno, ljudi su bili fantastični, predivno je bilo osjetiti toliko hrvatstvo, zbilja predivno, neopisivo, igrači su bili fantastični, ali organizacija nula bodova. Pod organizaciju mislim prvo na voditelje 🤦🏻‍♂️, dalje izvođači, Jura Stublić? Stvarno? 🤦🏻‍♂️ Nemam ništa protiv čovjeka, ali nije to to. Kad je Gvardiol uzeo mikrofon i zapjevao Jolinu pjesmu, sve je bilo jasno, pametnome dosta. Pa za Boga miloga samo je trebalo dovesti ljude od fešte, ala Stavros, Dražen Zečić, Mladen Grdović itd., Thompsona ne trebam ni spominjati naravno, gorilo bi sve, gorilo. Dakle sve one izvođače čije su pjesme nakon svake tekme sami igrači pjevali. Pa ona videa je bilo divota gledati. Dakle samo je igračima trebalo dovesti ljude koje oni vole i na čije su se pjesme radovali. Pa ja ne mogu vjerovati. Pa prošli puta su m sabotirali Marka Perkovića Thompsona, ali srećom ne do kraja jer si ga igrači odmah primili sebi u autobus, a sada opet. Mislim, pa za koga se ovo sve radilo? Za neku Ivu Šulentić? Za nekog Bul(Š)ita? 🤦🏻‍♂️ Pa ovo se radilo za dečke. Pa zašto je onda bio problem dati "dite materi"? Dovedite sljedeći puta ljude od fešte i koje ujedno i narod voli!!! Majko mila plače mi se. 🤦🏻‍♂️ Pa oni to nisu zaslužili i vidjelo se na njima da to nije to što bi oni htjeli. Znam da imamo petu kolonu u zemlji, ali da su ovako drski, dakle već drugi puta. E treći nećete!!! Prekinuti "Lijepa li si". Koja drskost. Živjela Hrvatska. Dragi Bog blagoslovio Hrvatsku!

DU
Deleted user
18:00 21.12.2022.

"Zanimljivo je za istaknuti da je Gvardiol s obitelji stigao u starom modelu Fiat Punta, ali mještani tvrde da ih to nije previše iznenadilo." Zasad. Ni jednom njegovom (nogometnom) suigraču, hrvatskom, nije "Fiat Punto" osta' ka' auto. "Počastili" su se oni drugim, malo poznatijim "Talijanima". ;) I, ne samo "Talijanima". Toliko o "skromnosti i poniznosti". Problem je i što im je (nogometna) igra na ovom svjetskom prvenstvu bila - skromna. To je (naj)veći problem. Lako je za njihove "limene ljubimce".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije