Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija u Turskoj

Marčinković: Karantena nije problem, u top hotelu smo

Zagreb: Hrvatska i Švedska u kvalifikacijskog utakmici za Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
27.11.2020.
u 10:17

U kvalifikacijskom balonu u Istanbulu za odlazak na Eurobasket 2022. hrvatski košarkaši igraju dvije utakmice, protiv Turske i Švedske

Jedan od iskusnijih Mršićevih izabranika u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama u istanbulskom balonu bit će Pavle Marčinković (31), dinamično krilo u čiju energiju se izbornik uzda i u utakmicama s domaćinom Turskom i Švedskom.

- Mislim da je moj slučaj poruka i drugim našim igračima da se i preko domaće lige možete probiti do više razine pa tako i igranja za seniorsku reprezentaciju.

I doista, u godinama erozije domaće klupske košarke ali i košarkaške globalizacije, nije čest slučaj da među 12 reprezentativaca (koji će u petak istrčati protiv Turske) ima čak pet igrača iz domaćih klubova. Dva iz Splita (Marčinković, Vranković), dva iz Cibone (Prkačin, Drežnjak) te jedan iz Zadra (Mavra).

- Izbornik i na taj način šalje poruku da se može do reprezentacije i iz hrvatskih klubova. Ono što sam ja iz reprezentacije donio natrag u klub vjerujem da mogu i drugi. Naime, 90 posto svog pristupa u klubu ja sam donio iz reprezentacije gdje mi je izbornik ukazao na neki način igre s kojim mogu pomoći momčadi, a da ne lutam u stvarima koje nisu za mene.

Ja u Splitu ove sezone statistički ne prednjačim, ali doprinosim s odgovornošću u igri, atmosferom u momčadi. Bitno je da, i kada niste zadovoljni sami sa sobom na statistički način, možete nešto dati svojoj momčadi i da se i tako možete vrednovati. U tome je snaga ovosezonskog Splita.

A žuti su uistinu ugodno iznenađenje nove sezone. A zloguki proroci predviđali su im katastrofalnu sezonu u Prvoj ABA ligi u koju su tek ušli.

- Kao što se pričalo o tome da ćemo imati 0-26, sada se priča o razlozima naših dobrih igara. Pitaju se ljudi je li to zato što nemamo Amerikanaca ili zato što smo pogodili kemiju i slično. Mi se ne trebamo zamarati jesmo li zamalo dobili Zvezdu, Igokeu i Mornar jer dok god se budemo držali tog načina igre ne trebamo strahovati. U toj ulozi autsajdera mi smo se dobro snašli. Imamo odličnu kemiju u momčadi i to me podsjeća na reprezentaciju.

Za razliku od ABA lige koja se igra redovno, uz pokoju odgodu, kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2022. igraju se u balonu. U svojevrsnoj karanteni.

- U top hotelu smo, igramo u sjajnoj dvorani, imamo top uvjete i ovih sedam dana posvećenosti je najmanje što možemo dati reprezentaciji. To što ne možemo izlaziti ih hotela ionako nije važno jer mi smo ionako bili u programu od dva treninga dnevno. Štoviše, ovako se svi više družimo pa se stvorila i odlična kemija i ja stvarno uživam s ovim momcima.

Utakmica protiv Turske (u 17 sati) igrat će se bez publike, a Turska s domaćom publikom i bez nije ista reprezentacija. Ali je zato sa Amerikancem Shaneom Larkinom stigla ekstra kvaliteta.

- Turcima je opsadno stanje, oni traže punu mobilizaciju no tu se i nas nešto pita. Mi nemamo imperativ pobjede, a oni ga imaju. Turska stiže pojačana, s novim izbornikom što može biti njihova prednost, no mi imamo odličnu atmosferu i na tome možemo graditi optimizam. Budući mi imamo 2-0, a oni 0-2, karte su u našim rukama i ne trebamo se bojati.

Kada bi se i dogodio poraz od Turske još uvijek ostaje nedjeljna utakmica sa Švedskom za popravak dojma.

- Mi imamo zasad stopostotni učinak, jedini u skupini, i stvari su u našim rukama. Dakako, pobjeda nad Švedskom bi puno toga riješila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije