Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDE

Maradona u Goalovoj kući slavnih

maradona
Kika/Pixsell
12.11.2014.
u 13:30

Bivša argentinska zvijezda treći je od pet legendarnih igrača koji se našao u izabranom društvu

Diego Armando Maradona treći je igrač uvršten u Goalovu Kuću slavnih.

Čudesan napadač odigrao je 91 utakmicu za Argentinu u razdoblju od 1977. do 1994. godine. Odveo je gauče do naslova svjetskog prvaka 1986. godine u Meksiku gdje je bio i najbolji igrač turnira.

Izvanrednu klupsku karijeru ostvario je u Napoliju za koji je tijekom sedmogodišnjeg boravka zabio 115 golova. Taj je klub u sezoni 1986/87. prvi put osvojio talijansko prvenstvo, a isti uspjeh ponovio je i 1989/90. Kup Uefe osvojio je 1989. s istim klubom.

Goalovi stručnjaci diljem svijeta odabrali su 15 igrača, a čitatelji diljem planeta imali su priliku sudjelovati u izboru legendi.

Više od 100.000 glasova stiglo je sa svih kontinenata i Goalova Kuća slavnih otvorila je svoja vrata ovoga tjedna. Maradona je treći u nizu, prije njega izabrani su Zinedine Zidane i Pele.

>>Pele u Goalovoj Kući slavnih

>>Zinedine Zidane je u Goalovoj Kući slavnih

Komentara 1

PI
pinkec
18:45 12.11.2014.

Diego Armando Maradona je Legenda najveća od svih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije