Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD

City gazi prema naslovu! Na Old Traffordu pao i United za 14. pobjedu zaredom

United City
Foto: Reuters
1/12
Autori: Hina, Vecernji list
10.12.2017.
u 19:22

Golove za građane postigli su Silva (43.) i Otamendi (54.), dok je za domaćine strijelac bio Rashford (45.).

Manchester City je u velikom derbiju engleskog nogometa na Old Traffordu svladao United s 2:1.

Engleski mediji su ogled u kazalištu snova opisali kao ključnom utakmicom u borbi za naslov prvaka. City bi pobjedom pobjegao na velikih 11 bodova prednosti, dok bi United slavljem smanjio zaostatak na pet bodova i tako vratio neizvjesnost u Premiership.

United City
1/12

Na koncu su posve zasluženo slavili gosti. Na koncu sezone dio premije za naslov prvaka trebao bi dobiti i napadač Uniteda Romel Lukaku koji je s dvije asistencije bio krivac za oba gola Cityja, a u 85. minuti je zapucao zicer za 2:2. 

City je poveo u 43. minuti nakon ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera. Lopta se od Lukakua odbila do Davida Silve koji je s pet metara zakucava pored nemoćnog Davida De Gee. United je izjednačio samo dvije minute kasnije nakon katastrofalne reakcije Cityjeve obrane. Prvo je loše reagirao Otamendi, a potom je Delph prsima spustio loptu do Marcusa Rashforda koji je poklon iskoristio zabivši za 1:1.

Do novog vodstva gosti su došli u 54. minuti. David Silva je izveo slobodan udarac ubacivši loptu u kazneni prostor Uniteda, a Lukaku je pokušao ispucati loptu, no pogodio je svog suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zabi pored španjolskog vratara.

Lukaku je svoje pogreške mogao ispraviti u 84. minuti, no s pet metara je pogodio ravno u Edersona, a brazilski vratar je potom obranio i odbijanac Juanu Mati.

Bila je to druga pobjeda građana u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu. U rujnu prošle godine također je bilo 2:1. City je ovom pobjedom produžio niz bez poraza ove sezone, u 16. kola momčad Pepea Guardiole je ostvarila 15 pobjeda i remi uz impresivnu razliku pogodaka 48:11. Osim toga, to im je 14. pobjeda zaredom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije