Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 1:1

Everton uzeo bod u derbiju s Liverpoolom, a glavni krivac za to je Lovren

Liverpool
Foto: Reuters
1/12
Autori: Hina, Vecernji list
10.12.2017.
u 17:30

Siguran realizator s bijele točke bio je Rooney koji je pucao po sredini gola i tako zabio za konačnih 1:1

Liverpool i Everton su u gradskom derbiju 16. kola Premier lige odigrali 1:1, iako više za pobjedom mogu žaliti domaćini koji su imali potpunu dominaciju.

Redsi su imali nevjerojatnu dominaciju u prvih 45 minuta, gotovo 80 posto loptu u nogama, no pravih prilika nije bilo, sve do 42. minute. Onda je loptu na desnoj strani primio Salah, sjurio se u šesnaesterac te sjajno pogodio s desetak metara u suprotni kut za 2:0. U samoj završnici priliku za 2:0 imao je Sane, no njegov udarac odlazi tik uz vratnicu, piše Goal.

Liverpool
1/12

Nastavak je ponudio istu sliku, u 49. minuti nova prilika za redse da udvostruče vodstvo, ali udarac glavom Salaha s pet metara odlazi tik pokraj vratnice. U 66. minuti u dobroj prilici bio je Gomez, no ni njegov pokušaj glavom ne ide u okvir gola.

I onda je u 76. minuti Anfield utihnuo. Calvert Lewin je pobjegao obrani Liverpoola, a neoprezno ga u šesnaestercu ruši Lovren, sudac ne dvoji i pokazuje na jedanaesterac. Siguran realizator s bijele točke bio je Rooney koji je pucao po sredini gola.

U 86. minuti redsi su dobili slobodnjak na 25 metara, no udarac Coutinha nije bio preveliki problem za Pickforda. U samoj završnici na jedan ubačaj zakasnio je Firmino, što je ujedno bila i posljednja prilika na utakmici.

Lovren je odigrao cijelu utakmicu, Vlašić je ostao na klupi, Liverpool je četvrti s 30 bodova, a Everton 10. s 19.

Napoli propustio priliku preuzeti vrh ljestvice

Nogometaši Napolija propustili su priliku vratiti se na vrh ljestvice talijanskog prvenstva nakon što su u susretu 16. kola na svom travnjaku odigrali 0:0 protiv Fiorentine.

Nakon što su Juventus i Inter u subotnjem derbiju odigrali 0:0, Napoli je imao priliku pobjedom skočiti na vrh Serie A. Međutim, domaćin je pružio slabu predstavu, jednu od najlošijih ove sezone i nije uspio slomiti viole.

Bila je to treća utakmica u niz u kojoj Napoli nije pobijedio nakon poraza od Juventusa u prvenstvu i Feyenoorda u Ligi prvaka. Marko Rog je za Napoli igrao od 76. minute, dok je Milan Badelj odigrao cijeli susret za viole, a u 36. minuti je dobio žuti karton.

Kiksala je i Roma koja je u Veroni odigrala 0:0 protiv Chieva. Jedan od najzaslužnijih za ovakav rezultat bio je 38-godišnji vratar Chieva Stefano Sorrentino koji je imao niz sjajnih obrana. Igrači Rome uputili su 24 udarca prema vratima Chieva, od toga osam u okvir, ali nisu uspjeli postići pogodak.

Udinese je bez stresa odradio dvoboj protiv Beneventa pobijedivši 2:0. Oba gola momčad iz Udina zabila je u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Antonin Barak (4) i Kevin Lasagna (41). Andrija Balić je zaigrao za domaći sastav od 55. minute, dok Stipe Perica nije nastupio. 

U derbiju začelja SPAL i Verona su odigrali 2:2. Gosti su do posljednjih 10 minuta vodili 2:0 golovima Alessia Cercija (55-11m) i Martina Caceresda (69), no SPAL je u samoj završnici uspio izjednačiti. Golove su zabili Alberto Paloschi (82) i Mirko Antenucci (88-11m).

U nedjelju se još sastaju Sassuolo i Crotone, te Milan i Bologna, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Genoa - Atalanta i Lazio - Torino.

Na ljestvici vodi Inter sa 40 bodova, Napoli ima 39, Juventus 38, a Roma 35 bodova. Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže SPAL (11), Verona (10) i Benevento (1).

Komentara 18

AS
atilla sb 1986
17:43 10.12.2017.

Vecernji..lazes! Glavni krivac je mane, potom sudac koji je dosudio baletanski penal.. Tko je gledao taj i zna o cemu je riječ. Vecernji trash.

KR
kruni
17:44 10.12.2017.

kako vas nije sramota ovako nesto i na ovaj nacin komentirat , jedanesterca nije bilo ono je bilo ocita kradja sramota , pa Klop je poslje utakmice jos uvijek htio Sudca za vrat

BR
brancro
17:41 10.12.2017.

Kako može biti kriv za nepostojeći jedanaesterac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije