Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban dar

Maestralna i emotivna priča o košarkaškom geniju

Krešimir Ćosić: Igraj, vjeruj, živi!
Foto: VL
27.03.2020.
u 12:35

Uz Večernji list u nedjelju 29. ožujka darujemo vam jedinstvenu autobiografiju Krešimira Ćosića, jednog od najtrofejnijih europskih košarkaša svih vremena

Da bismo vam olakšali ostanak doma, Udruga Dani Krešimira Ćosića iz Zadra u suradnji s Večernjim listom daruju vam ovu posebnu autobiografiju košarkaške legende. Knjigu na dar uz Večernji možete pronaći samo na kioscima, u nedjelju, 29. ožujka, u Zagrebu i Zadru. Količine su ograničene.

Na čak 400 stranica autobiografija „Krešimir Ćosić: Igraj, vjeruj, živi!“ topla je i uzbudljiva ljudska priča, priča o životu jednog od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Desetljeća su trebala da svjetlo dana ugleda ova maestralna priča o povijesti košarke na ovim prostorima (1965.–1983.), uspjehu i svjetskoj slavi jedne velike generacije te Ćosićevoj vjerskoj i filozofskoj misli.

“Bilo mi je jasno da život ima mnogo šire, dublje i više dimenzije od igre i da je čar igre u pravom, a ne kupljenom nadmetanju. Tako sam rano odlučio da novac, slava i taština za mene ne smiju ništa značiti. Igram, živim i u tome ću uspjeti.” Odbio je sve ponude američkih profesionalaca jer nije mogao prihvatiti da isključivo novac upravlja njegovim životom i bićem, uvijek je tražio svoj put.

Ova autobiografija sadrži puno faktografije, no nikako nije suho nabrajanje činjenica i brojeva iz života Krešimira Ćosića. Krešine zapise, pisane i tonske, za objavljivanje je pripremila njegova kći Ana Ćosić Pajurin: „Slažući materijale koje je otac ostavio iza sebe, shvatila sam da je tu jako puno košarkaške povijesti, sportske psihologije i životne filozofije. Vjerovala sam da ću knjigu napraviti za šest mjeseci, međutim trebale su mi gotovo četiri godine.“

Ćosić je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske i svjetske košarke, a drugi je najtrofejniji europski košarkaš svih vremena.

Čuvajte sebe i druge i pridržavajte se mjera zaštite.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije