Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO POLUFINALE

Mađar dobro poznaje Hrvatsku: 'Zagreb mi je drugi dom. Mladost je bila klub svjetskog vrha'

Zagreb: Hrvatska pobijedila Grčku i izborila polufinale
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
14.01.2024.
u 17:07

Mađarski izbornik Zsolt Varga (51) za zagrebačku Mladost je igrao četiri godine. "Igrao sam s Bukićem, Šimencom, Štritofom i Vićanom. Vjeko mi je bio kao brat", prisjetio se perioda između 1997. i 2001. godine

Najugodnijim iznenađenjem dosadašnjeg dijela borbi za europsku krunu ocijenjena je Mađarska, hrvatski polufinalni suparnik. S obzirom na to da je riječ o najtrofejnijoj reprezentaciji svijeta, četvrtfinalna pobjeda nad Srbijom (15:14), nikad ne bi bila shvaćena kao iznenađenje da nije riječ o momčadi bez sedmorice igrača koji su prošlo ljeto osvojili naslov svjetskih prvaka.

A za takav ishod svakako je najzaslužniji izbornik Zsolt Varga (51):

– Ovo jest mlada momčad, ali imamo mi ovdje i pet-šest igrača koji su igrali u Fukuoki. Mladi igrači imaju snagu, brzinu i veliko srce; oni mogu dati više od onoga što imaju. Kad pogledate imena u srpskoj vrsti, oni na papiru izgledaju jače, no mi smo u toj utakmici dali 150 posto.

GALERIJA Hrvatska pomela Grčku i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva

Zagreb: Hrvatska pobijedila Grčku i izborila polufinale
1/11

Čuva li to mađarski izbornik svoje najbolje igrače za skorašnji SP u Dohi?

– Normalno. Svima će biti jako teško biti u najboljoj formi na dva velika natjecanja koja se održavaju u tako kratkom razmaku. No to ne znači da mi i ovdje, na ovom Prvenstvu, ne želimo otići do kraja.

Prije nego što je proučio svog polufinalnog suparnika, Varga nam je za domaćina Prvenstva kazao:

Hrvatska je vrlo jaka, a kada igra kod kuće, još je jača.

Takvo što kazao je i grčki izbornik Vlachos uoči četvrtfinalnog poraza od Hrvatske (13:8).

– Mi imamo jako dobro iskustvo iz Splita, s prethodnog Europskog prvenstva, na kojemu smo igrali finale s Hrvatskom i izgubili.

VEZANI ČLANCI:

Cijelo vrijeme smo s Vargom razgovarali na hrvatskom koji je naučio za igranja u Mladosti između 1997. i 2001.

– Igrao sam s Bukićem, Šimencom, Štritofom i Vićanom, bili smo momčad iz europskog vrha. Kako sam, nakon toga, uvijek u momčadi imao i srpske igrače, s njima sam se sporazumijevao na hrvatskom.

Po čemu će još pamtiti svoje zagrebačke godine?

Zagreb mi je bio drugi dom. A i stekao sam dobre prijatelje pri čemu sam u najprisnijim odnosima ostao s Dudom i Vjekom koji mi je bio kao brat. Štoviše, u to vrijeme bili smo slični pa mi je jednom njegova baka prišla i kazala: "Ej, bok, Vjeko!" A jednom su nas i novinari zamijenili.

VIDEO Izbornih vaterpolo reprezentacije: Otvorili smo put ka medalji. Napravili smo jednu veliku stvar jučerašnjom pobjedom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije