Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTTENHAM Hrvatski reprezentativac je u Spursima jedina klasa

Luka Modrić nema s kime igrati

luka-txt.jpg
import
24.10.2008.
u 19:15

La Gazzetta dello Sport prepoznala je klasu Luke Modrića i za igru u drugom poluvremenu protiv Udinesea jedini je, uz Kinga, u momčadi Tottenhama dobio šesticu.

Ne radimo od našega reprezentativca Messija ili Ronalda, ali trenutačno u Tottenhamu doista nema s kim igrati. Luka možda još nije dovoljno očvrsnuo za brutalni engleski nogomet, možda nikada i neće, ali jedini je igrač Spursa koji zna stati na loptu, promijeniti ritam i napraviti ono što Engleze strahovito muči - točno dodati. Kad Luke nema na terenu, Tottenhamova je igra najobičniji ragbi: raznesi suparničkog igrača, otmi loptu i trči dok te ne sruše. I opet ispočetka...

Loša sportska politika
Engleski novinari koji prate Tottenham otprilike su u istom stanju kao i trener Juande Ramos. Najradije bi dignuli ruke od svega. I za njih je već frustrirajuće svaki treći dan pisati kako to Tottenham gubi. A najgore možda tek dolazi, Bolton kod kuće (26. 10.), Arsenal u gostima (29. 10.), Liverpool kod kuće (1. 11.), pa onda neugodni Dinamo u Uefinoj ligi 6. studenoga.

Kada je potpisivao za Spurse, Luka je imao drugačiju sliku o toj momčadi - kazao nam je novinar Mirrora Neil McIeman.

- U njoj su tada bili Berbatov i Keane i činilo se da su pred njom velike stvari. Mogu razumjeti da je sada razočaran, a za to je najviše kriva katastrofalna sportska politika kluba. Prodani su najbolji igrači, a nisu dovedeni ni izbliza tako dobri.

Je li Luka pojačanje za Tottenham?

- Postoji dvojba je li on dovoljno tjelesno snažan za englesku ligu. Protiv Stokea, fizički moćne momčadi, bio je vidljiv taj njegov nedostatak, dok u europskoj utakmici njegova kvaliteta lakše može doći do izražaja. Trebat će mu vremena za prilagodbu na englesku ligu, čak je i Berbatovu to razdoblje trajalo 3-4 mjeseca.

Koliko će uprava trpjeti Ramosa?

- Za sada će otpustiti sportskog direktora Comollija i na njega svaliti svu krivnju. Ali, ni Ramosa neće trpjeti izgubi li sljedeće tri utakmice. Jer, Tottenhamu zaista prijeti ispadanje. Jonathan Woodgate je na to upozorio. Kaže kako ima loš predosjećaj, jer je to već iskusio s Leedsom. Godine 2001. bili su u polufinalu Lige prvaka, a 2004. su ispali - zaključio je McIeman, koji, otkad je Modrić došao u London, nikada nije s njim razgovarao.

Prazni mikrofoni
I to mu ozbiljno zamjera. McIeman tvrdi da je jadno što Modrić nema hrabrosti stati pred mikrofone, jer to je dio njegova posla, pogotovu zato što je plaćen više od 20 milijuna eura. No Luka još ne vlada dovoljno dobro engleskim i zna da bi novinari mogli izokrenuti njegove rečenice. Primjerice, kada je hrvatskim novinarima nakon utakmice u Udinama izjavio da mu nije lako na klupi, Englezi su, nakon prijevoda, odmah skočili: “Je li on to govorio protiv Ramosa, je li njime nezadovoljan?”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije