Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A OBOŽAVAO GA

Otkriveno zašto Alex Ferguson nikad nije pokušao dovesti Modrića u United!

Foto: Peter Cziborra/REUTERS/PIXSELL
15.08.2017.
u 09:13

Na Old Traffordu su tražili Scholesova nasljednika, a po mišljenju mnogih to je bio Modrić. Tadašnji trener, legendarni Alex Ferguson čak je i izjavio da je Modrić najbolji igrač Premiershipa.

Luka Modrić 2011. je godine bio igrač Tottenhama na kojega su oko bacili najveći europski klubovi. Hrvatski veznjak igrao je sjajno u Premierligi i bilo je samo pitanje u kojem će velikanu završiti.

U to vrijeme u Manchester Unitedu od nogometa se (prvi put) oprostio Paul Scholes koji je godinama bio ikona crvenih vragova. Na Old Traffordu su tražili njegova nasljednika, a po mišljenju mnogih to je bio Modrić. Tadašnji trener, legendarni Alex Ferguson čak je i izjavio da je Modrić najbolji igrač Premiershipa.

No, Ferguson nikada nije krenuo po Modrića, a Observer (nedjeljno izdanje Guardiana) otkriva zašto. Problem je u bio u predsjedniku Tottenham Danielu Levyju koji je poznat kao iznimno težak u pregovorima. Sir Alex još se sjećao sage oko transfera kada je dovodio Dimitra Berbatova iz Tottenhama. A kada je o Modriću razgovarao s tadašnjim izvršnim direktorom Davidom Gillom, obojica su zaključila da nemaju želudac za to. Koliko god Modrić bio dobar, nisu željeli sudjelovati u pregovorima s gazdom Spursa.

U igru se toga ljeta uključio i Chelsea koji je ponudio 45 milijuna eura što su u Tottenhamu odbili pa je Modrić još jednu sezonu ostao na White Hart Lineu. A onda je došao poziv iz Reala i Luka je znao da mora napraviti sve što može kako bi ostvario transfer života. Hrvatski kapetan je štrajkao, nije htio igrati i nakon puno natezanja Spursi su ga pustili. Defitivno mu nije žao kako su se stvari rasplele jer je u Realu napravio sjajne stvari, no United je posljednjih godina vidno pao. Tko zna bi li bilo drugačije da su doveli Modrića.

Komentara 1

KO
kontraš
09:55 15.08.2017.

Učinio mu uslugu, Real je najveći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije