Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u UAE

Prvo smo gledali Lukine majstorije, a onda lijepo razgovarali

19.12.2017.
u 09:32

Luka je istinska zvijezda i to se vidi u svakom detalju. U finalu je, nakon nekoliko sjajnih poteza, doživio veličanstvene ovacije – ističe Crnjac

Na nedavno završenom klupskom Svjetskom prvenstvu Luka Modrić imao je podršku male hrvatske kolonije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. S tribina su ga pratili Damir Crnjac i Dario Bašić.

Mladi trenerski perspektivni dvojac prije tri mjeseca preuzeo je vođenje momčadi do 18 godina Al Wahde, jednog od najvećih klubova iz Emirata. Prije finalne utakmice dečki su se družili s Lukom. A o dojmovima s ugledne nogometne smotre izvijestio nas je Damir Crnjac.

1/10

– Sjajno je to iskustvo za nas trenere koji još uvijek u ovom poslu rastemo i tek se trebamo potvrditi. Real mi čak u završnici nije izgledao onako autoritativno kako inače igra. Kao da su bili malo i umorni – istaknuo je Crnjac.

Kako je Luka izgledao uživo u izdanju nakon kojeg mu se još jednom naklonio nogometni svijet?

– Maestralno. Nema tu puno priče. Prije finalne utakmice sjeli smo na piće u hotelu u kojem je bila smještena Realova momčad. Luka je samo kazao da se nada da će nakon svega još podići svoju formu. On je nevjerojatan igrač. Ma njegova je priča za divljenje. Prošli smo dosta nogometnih tema. Istaknuo je da je polufinalna utakmica bila iznimno teška. Također, istaknuo je da nije oduševljen novom tehnologijom koja je, kako on kaže, igračima zbunjujuća. Kao osoba oduševio me svojim opuštenim stavom. Zanimao se za naš posao, klub i posao kojim se bavimo... Tek sam ga upoznao, no vidi se da je veličina u svakom pogledu – iskreno će Damir.

Kako su domaćini doživjeli našu najveću i ostale Realove zvijezde?

– Ne treba posebno naglašavati kakav interes izazivaju Realove zvijezde gdje god se pojave. Luka je istinska zvijezda i to se vidi u svakom detalju. U finalu je, nakon nekoliko sjajnih poteza, doživio veličanstvene ovacije – ističe Crnjac.

1/16

U mladoj momčadi Al Wahde Crnjac je zadužen za kondicijsku pripremu. Riječ je o našem doktoru kineziologije koji već ima iskustvo rada u Širokom Brijegu. Kako ste se snašli u novoj sredini?

– U početku je bilo teško. Morali smo se brzo prilagoditi ovdašnjim zahtjevima. Posebice na njihovu posebnu kulturu i običaje. No, sada je puno lakše. Uživamo u novom izazovu. U stožeru imamo još dvojicu legendi ovdašnje lige te jednog trenera vratara koji je iz Grčke. Al Wahda je jedna od najvećih i najtrofejnijih momčadi iz UAE. A njihova akademija slovi za najbolju u okruženju.

Koliko su nogometni standardi i poimanje igre drukčiji od onih europskih?

– Pa poprilično je drukčije, mentalitet ovdašnje djece različit je od europskog. Sve je podređeno konceptu u kojem želimo podići disciplinu u radu na treninzima, a samim time i u igri. U klubu kažu da nam ide jako dobro. Uostalom, borimo se za prvo mjesto. No, trebalo je vremena – ističe Crnjac.

Kakav stav imaju o hrvatskim igračima i zanimaju li ih uopće?

– Zanimaju, naravno. Ali ovdje dolaze samo provjereni igrači s međunarodnim iskustvom. I plaćeni su jako dobro. Mi ćemo, naravno, probati proširiti našu trenersku koloniju trenera, koja nije mala ovdje. Naši treneri jako su cijenjeni na ovim prostorima – zaključuje Crnjac, koji je oduševljen Modrićem. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije