Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJANTNA IZVEDBA

Luka Dončić ispisao povijest NBA lige. Samo tri igrača su to postigla prije slovenskog čarobnjaka

NBA: Dallas Mavericks at Phoenix Suns
Joe Camporeale/REUTERS
27.12.2023.
u 16:00

"Čarobnjak Luka" sa stilom je postao sedmi najbrži košarkaš u povijesti koji je došao do 10.000 koševa u utakmicama osnovnog dijela sezone. Za to mu je trebalo 358 utakmica, a do ovog je ostvarenja došao već u prvoj četvrtini tricom s 10 metara.

Luka Dončić još je jednom pokazao svu raskoš svog talenta upisavši se u povijest NBA lige briljantnom božićnom izvedbom na gostovanju u Phoenixu, gdje je s 50 koševa i 15 asistencija predvodio svoje Dallas Maverickse do pobjede 128:114.

– Zabavno je kad uz pobjedu dođu i ovakva ostvarenja. Ovo je bilo teško gostovanje na kojem smo došli do pobjede. Bez obzira na 50 koševa i 10.000 poena, jako sam sretan zato što smo pobijedili – rekao je sjajni Slovenac koji je postao tek četvrti košarkaš koji je na Božić uspio postići 50 ili više koševa, a pritom je premašio i 10.000 poena u karijeri.

GALERIJA Luka Dončić upisao se u povijesti NBA-a

NBA: Dallas Mavericks at Phoenix Suns
1/4

Prije Dončića u božićnim utakmicama su 50 ili više koševa uspjeli ubaciti Bernard King, koji je igrajući za New York Knickse 1984. u porazu protiv New Jersey Netsa postigao 60 poena, Wilt Chamberlain, koji je 1961. ubacio 59 koševa uz 36 skokova za Philadelphia Warriorse u porazu od New York Knicksa te Rick Barry, koji je 1966. s 50 poena predvodio San Francisco Warriorse do pobjede protiv Cincinnati Royalsa.

"Čarobnjak Luka" sa stilom je postao sedmi najbrži košarkaš u povijesti koji je došao do 10.000 koševa u utakmicama osnovnog dijela sezone. Za to mu je trebalo 358 utakmica, a do ovog je ostvarenja došao već u prvoj četvrtini tricom s 10 metara. Uz Dončića su odličnu utakmicu odigrali Dereck Lively II. s 20 koševa i 10 skokova, Derrick Jones Jr. s 23 poena te Tim Hardaway Jr. s 18 koševa i sedam skokova. Strijelce Sunsa predvodili su igrači s klupe; Grayson Allen s 32 koša i osam pogođenih trica te Chimezie Metu s 23 poena i 19 skokova. Devin Booker je ubacio 20 koševa uz 10 asistencija, a Kevin Durant je ostao na 16 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

VEZANI ČLANCI:

Božićni klasik u Los Angelesu završio je slavljem gostujućih Celticsa koji su sa 126:115 nadigrali Lakerse, jer su imali više raspoloženih igrača. Strijelce Bostona predvodio je Kristaps Porzingis 28 koševa i 11 skokova.

– Iznimno sam zadovoljan kakvu smo utakmicu odigrali kao momčad. Iskreno, doista smo igrali dobru košarku. Jedino što nam je nedostajalo je vanjski šut koji je bio lošiji od uobičajenog. No, osim toga, mislim da smo stvarno odigrali jako dobro – rekao je latvijski reprezentativac.

Čudnu utakmicu odigrali su Denver i Golden State, a na kraju su slavili Nuggetsi sa 120:114. Nikola Jokić je neuobičajeno lošu šutersku večer (4/12 iz igre) nadoknadio osobnim rekordom u pogođenim slobodnim bacanjima – ubacio je svih 18 koje je izveo. Tako je opet došao blizu triple-doubleu s 26 koševa, 14 skokova i osam asistencija. Dario Šarić ubacio je 14 koševa.

VEZANI ČLANCI:

Philadelphia je u Miamiju bila bez svog najboljeg igrača Joela Embiida, ali i Heat je bio bez Jimmyja Butlera. Miami je bolje nadoknadio izostanak svoje zvijezde i slavio sa 119:113, a briljirao je novak Jaime Jaquez Jr. koji je baš za Božić imao rekordnu večer s 31 košem i 10 skokova, njegovim prvim double-double učinkom u NBA ligi..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije