Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za SP u Rusiji

Ludnica u Azerbajdžanu, Prosinečki opet upisao veliku pobjedu i s Njemačkom je na vrhu

Robert Prosinečki
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.10.2016.
u 19:53

Crna Gora uvjerljivom je predstavom razbila Kazahstan, završilo je 5:0, a zabio je i bivši dinamovac Beqiraj

Azerbajdžan, kojeg vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, odlično je startao u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji. Nakon što je u prvom kolu u gostima pobijedio San Marino sa 1:0, u svom drugom nastupu pobijedio je i Norvešku. Pred svojim navijačima ponovno je slavio s 1:0.

Računajući na to da je njegova momčad individualno inferiornija, Prosinečki je povukao igrače otraga, branio se i pustio da njegov sastav čeka prilike iz kontre i prekida. A upravo na taj način je i postignut pogodak. Nakon slobodnog udarca u 11. minuti lopta je nekako došla do Medvedeva, a on ju je pospremio u mrežu za veliko slavlje.

Norveška je nakon toga napala, bila bolja, imala čak 17 udarca, ali rezultat se nije mijenjao. Azerbejdžan proživljava najljepše nogometne trenutke, nakon ove utakmice sa šest bodova je uz Njemačku na vrhu ljestvice, samo te dvije reprezentacije imaju šest bodova. S obzirom na to da 'Žuti' vodi reprezentaciju koja je trenutačno 133. na Fifinoj ljestvici, ne treba ni opisivati koliko je ovakav start fenomenalan.

Engleska je na kišnom Wembleyu pobijedila Maltu s 2:0. Prvi gol zabio je Sturridge, kojemu je to bio prvi pogodak na kultnom engleskom stadionu od 2014. godine, a potvrdu tri boda osigurao je Alli.

Crna Gora uvjerljivom je predstavom razbila Kazahstan, završilo je 5:0. Za vodstvo je u 24. minuti zabio Tomašević, a preostala četiri gola postignuta su u nastavku. Prvo je zabio Vukčević, zatim Jovetić, a u strijelce se upisao i bivši napadač Dinama Fatos Beqiraj. Golijadu je u 78. minuti zaključio Savić.

Rumunjska je bila sjajna u Armeniji, slavila je 5:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 34

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:54 08.10.2016.

Žutog što prije dovesti za dobrobit hrvatskog nogometa.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
23:15 08.10.2016.

Jos ce uzet koji bod protiv san marina u uzvratu i to je to

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
20:15 08.10.2016.

Ko zna, zna. Nakon njegovog odlaska iz repke za vrijeme Bilićeve ere počeo je enorman pad u igri i srozavanje do tad postignutog a to ne može bit slučajnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije