Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24. FINALE U KARIJERI

Ljubo nije izdržao, Tsonga osvojio Metz

Ivan Ljubičić
Pixsell
25.09.2011.
u 18:44

Ivan Ljubičić izgubio je u finalu francuskog Metza od domaceg tenisača Jo-Wilfrieda Tsonge 3:6, 7:6, 3:6. Hrvatu je to bilo 24. finale u karijeri.

Ivan Ljubičić se lavovski borio u finalu ATP turnira u Metzu, uspio je natjerati Jo-Wilfrieda Tsongu da odigra i treći set, iako je Francuz u drugom setu vodio s 4:1 i imao još dvije prilike za break i vodstvo od 5:1, ali je nakon dva sata i 35 minuta igre ipak morao priznati da je Tsonga u ovom meču bio bolji - 6:3, 6:7 (4), 6:3 za desetog tenisača svijeta i prvog nositelja turnira.

Ljubičić je čak šest puta gubio svoj servis (on je sam Tsongi dvaput uzeo servis) a prvi mu je set bio i najslabija dionica. U pojedinim razdobljima toga seta postotak njegova prvog servisa spuštao se i do 47 posto, ali Ljubičić se nije predavao.

U trećem su pak setu zaredale Ljubine dvostruke pogreške pri servisu, učinio ih je ukupno pet, i tako još malo pomogao razigranom Tsongi.

Osim što je Metz već osvojio 2005. godine, dva puta je bio najbolji i na turniru u Lyonu, a bio je i finalist Marseillea (2005.), Pariza (2009.) i Montpelliera (2010.).

Ljubičić će tako 11. naslov potražiti negdje drugdje, ali ovotjednim nastupom u Metzu može biti vrlo zadovoljan. Osvojio je 150 ATP bodova i, što nije zanemarivo, zaradio 38.200 eura. Tsonga je pak, nakon dvije godine čekanja, došao do svog šestog naslova u karijeri.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:07 25.09.2011.

Starijega Monegašanina stis\'la leđa, a doći će i dan kada će ga stisnuti Uskok zbog lažnoga prebivališta u poreznoj oazi i zamračivanja milijuna neplaćenoga poreza.

OB
-obrisani-
23:48 25.09.2011.

Ljubic jednostavno nema snage da odigra 3 seta na nivou koji se trazi za jedano ATP takmicenje. Nema tu one svjezine u igri kao prije, a svaki potez mu je kao da je sniman sa usporenom kamerom.

PE
peugeot
00:19 26.09.2011.

ATP Tour ima dva gospodina, dva gospodina \"od glave do pete\", dva prekrasno od roditelja im odgojena covjeka : gospodina Ivana Ljubicica i gospodina Novaka Djokovica. Ljubo moj, igraj jos dok ti se igra tenis ! \"Mazni\" jos love za stare dane i, potom, kad ti se \'cefne\', okaci reket o klin i uzivaj sa tvojom porodicom (obitelji)... @ds - Ljubo je sav krvavo i znojem steceni novac osvojio na teniskim turnirima - vani. Prema tome, on hrvatskim poreskim organima ne duguje, ama, bas - nista. Inace, u Monacu su rezidenti i \"Djoker\" i svi ostali veliki teniseri, pa cak i oni bivsi veliki kao, na primjer, Goran Ivanisevic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije