Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča iz Maxa!

Livaković: Volim Cicu jer ne viče na nas igrače

Dominik Livaković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
11.09.2016.
u 10:04

Zadarski lobi je jak u reprezentaciji. Stalno se čujem sa Subašićem, postao je moj mentor, puno mi znače njegovi savjeti, kaže Dominik

Dominik Livaković (21) zajedno s Adrianom Šemperom (18) velika je vratarska budućnost Dinama. Stigao je u Maksimir iz Zagreba, a proteklih godina Dominik se razvio u vratara koji će, u perspektivi, sigurno imati značajnu ulogu.

U Dinamu, a i reprezentaciji. Još iz doba kada ga je djed Vojmil kao klinca vodio na utakmice, ostao je onaj skromni mladić, povučen. I danas se Dominik, djedu u čast, prije svake utakmice pomoli. Iako je djed navijao da njegov unuk navuče bijeli Hajdukov dres, Dominika je karijera odvela u drugom smjeru. Dominik nikada nije pričao puno. A pohvale je uvijek primao sa smiješkom i stidljivo.

Poput onih nakon utakmice naše mlade vrste sa vršnjacima iz Švedske u kojoj je bio daleko najbolji pojedinac. Već godinu dana je u Dinamu, a slijedi mu borba za poziciju u momčadi.

Na simpatičan će način Livaković kazati kako je stara vratarska škola:

– Najprije sam u Zadru učio uz Jakova Pinčića, a potom uz Dedu (Željko Nježić, nap.a.) u Zagrebu. Deda me puno toga naučio, s njim sam dosta radio. I sada u Dinamu imam dobrog trenera Čavlinu.

Izašao iz jame s pijeskom

Deda je institucija kada je rad s vratarima u pitanju.

– Naravno, iz njegove čuvene jame s pijeskom puno je vratara izašlo. Dvaput smo tjedno to radili. Tako sam i ja razvio svoju eksplozivnost za koju danas kažu da mi je najbolja vrlina. Deda je čudo. Čujemo se poslije svake utakmice, daje mi savjete, pita... On moje utakmice gleda i analizira kao da on brani – kaže Dominik.

Prati zbivanja oko bivšeg kluba Zagreba.

– Nadam se da će se brzo vratiti u prvu ligu. Tom klubu želim sve najbolje, on me stvorio. Poslije Zadra, on mi je emotivno najbliži.

Koliko mu se promijenila metodologija treninga otkako je u Dinamu?

– Bitno je drukčije. Sada imamo dosta materijala i sprava na treninzima. Dinamo prati svjetske trendove rada s vratarima. Presretan sam što mogu raditi u instituciji kakva je Dinamo i s takvim trenerima. U pravo vrijeme sam prešao na tu tehniku.

Koja je najvažnija vratarska karakteristika?

– Danas je sudjelovanje vratara u igri najvažnije. Kada znate igrati, to je uvjet bez kojeg se ne može.

Na treningu Livaković nerijetko zna i zaigrati u polju. Uglavnom se svi čude njegovu igračkom talentu. Otkrio je i svoju tajnu.

– Kada smo u Zadru, uvijek igram mali nogomet. Obožavam igrati, ne braniti. Igram u zadnjoj liniji, dijelim lopte. Tako razvijam i sposobnost suradnje s igračima u zadnjoj liniji na velikom nogometu.
Što očekuje od ove sezone?

– Očekujem da ću dobiti minutažu i da ću braniti u Ligi prvaka. Imamo sjajnog trenera, legendarnog Cicu – kaže Livaković.

Zlatka Kranjčara do jučer je gledao samo na TV-u.

Bio na širem popisu za Euro

– Volim ljude koji imaju takvu osobnost. Miran je i sve radi s gospodskim manirima. Nije živčenjak, ne viče, volim takve trenere. Uživam raditi s njim.

Bio je na širem popisu za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

– Sjajno iskustvo. Ostali su mi kontakti. Sada se stalno čujem sa Subašićem. Zovem ga nakon njegovih utakmica i on mene nakon mojih. Postao mi je jedan od važnijih ljudi za razgovor. Moj mentor. On je moj Zadranin, puno mi pomaže.

Bi li slijedio Subašićev put afirmacije?

– Ako ću braniti u Dinamu, mogao bih ostati cijeli život. U drugoj varijanti možda bih želio otići u inozemstvo prije nego on.

Cijeli intervju čitajte u MAX-u.

Komentara 3

Avatar petrolio
petrolio
13:11 11.09.2016.

livaković treba biti prvi golman pogotovo za LP i jače HNL utakmice, a šempera polako uvoditi kroz kup utakmice i slabije HNL tekme jer će bez veze izgoriti

Avatar zagorac2
zagorac2
11:22 11.09.2016.

ne pricaj gluposti da je cico ili drug Kranjcar stvarno znalac i sposoban ti bi bio danas prvi golman dinama jer iza sebe imas uspjesnu sezonu i kvalitetu a taj junior ipak bi trebal sticat iskustvo postepeno ali sve je to u Hrvatskoj idi mi dodji mi bez veze

Avatar Titanov sin
Titanov sin
12:20 11.09.2016.

Livakovic bi trebao braniti, od kad je ovaj klinac na golu cijela obrana pliva. Sinoc je ispao smijesan kod primljenog gola. Mali nema autoritet ni karizmu jednog Eduarda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije