Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE DRAME

Legenda Jugoslavije otkrila kako je jedva preživjela: 'Od sportaša postao sam vrtlar, ugasio sam se'

Beograd: Košarkaški savez Srbije održao komemoraciju povodom smrti  legendarnog Zorana Sretenovića
Foto: M.M.
1/3
27.11.2023.
u 10:59

Prvi je infarkt pretrpio u 35. godini dok se još aktivno bavio košarkom, a u bogatoj karijeri nastupao je za Partizan, San Antonio Spurse, Olympiacos i Panathinaikos.

Poznati bivši srpski košarkaš Žarko Paspalj ispričao je životnu dramu zbog zdravstvenih problemima u emisiji Ordinacija. Tom prilikom otkrio kako je preživio dva srčana udara i jedan moždani udar. Prvi je infarkt pretrpio u 35. godini dok se još aktivno bavio košarkom, a u bogatoj karijeri nastupao je za Partizan, San Antonio Spurse, Olympiacos i Panathinaikos.

Desetak dana nakon pojave prvih simptoma dok je igrao u Grčkoj, imao je ozbiljnije reakcije i bili su to uobičajeni simptomi srčanog udara, otkrio je kako je imao sreće što su ga brzo prebacili do bolnice. 

GALERIJA Hajduk slavio protiv Istre 1961 u Puli

Beograd: Košarkaški savez Srbije održao komemoraciju povodom smrti  legendarnog Zorana Sretenovića
1/8

- Konstatirali su mi srčani udar i proveo sam neki sedam do deset dana u bolnici - rekao je 57-godišnji Paspalj, inače osvajač zlatne medalje s Jugoslavijom na svjetskoj smotri 1990., te europskog zlata koje datira iz 1989. i 1991. godine.

Paspalj je tom prilikom dobio stentove, a usprkos liječničkoj zabrani, nastavio je normalno trenirati pa je mjesec dana kasnije doživio novi infarkt. 

- Nisam osjećao strah, malo smo bili na terenu, bacali lopte po košu i onda mi se dogodila vjerojatno najgora epizoda. To se zove ventrikularna tahikardija i samo mogu zahvaliti Bogu da su me toliko brzo prevezli u bolnicu. To je do genetike, krvi. I pokojni otac, brat i majka su imali identične probleme. Stvaraju se začepljenja, trombovi i moraju se zato ugrađivati stentovi - izjavila je košarkaška legenda.

VEZANI ČLANCI:

Isto tako, prisjetio se i situacije kada je doživio moždani udar, inače, pušiti je počeo od svoje 13-14 godine, što svakako nije dobro utjecalo na njegovo zdravlje.  Nalazio se u hotelskoj sobi, kada se probudio shvatio je da se teško oblači te da nešto nije u redu. Nekako se Paspalj ipak uspio spustiti do bara hotela gdje se trebao naći s prijateljem kojem je uspio izgovoriti tek jednu riječ – ‘stroke’ (moždani udar). Ubrzo je po njega stigla hitna i završio je u bolnici gdje je saznao da je pretrpio moždani udar koji mu je utjecao na govor, lijevu ruku i lijevu nogu. Funkcije su mu se srećom vratile, ali nikada više neće biti isti. 

- Bilo je krajnje neugodno, ali nastaviš život, trudiš se okupirati iako više nema lopte. Od vrhunskog košarkaša postao sam vrhunski vrtlar, sređujem dvorište - zaključio je Paspalj.

 

Komentara 11

DU
Deleted user
11:49 27.11.2023.

Gdje su Kajtaz i Tuce?

Avatar Idler
Idler
12:39 27.11.2023.

Nema neki slovenski košarkaš ?

Avatar Poturica
Poturica
08:47 28.11.2023.

Fantastican igrac. Da je zivio sportski mogao je dominirati. Visok, brz, ljevoruk ali i sa odlicnom desnicom kada treba ispod kosa. Nemoguc za cuvati. Pogledati finale u Atlanti 1996 kako izludjuje Barklija. Prvo poluvrijeme odigro maestralno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije