Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZVAN RADARA'

Legenda Hajduka za Večernji o transferu: Za mene Biuk vrijedi puno više od 6.5 milijuna eura

U 3. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Šibenik
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
31.12.2022.
u 10:38

- Mali Ljubičić prije par dana ode za 2.5 milijuna, sada Biuk za 6.5 miljuna. Za mene i jedan i drugi igrač vrijede puno više od tih novaca, to je za mene sve trebalo ići u duplo, apsolutno. Hrvatska je treća na svijetu, a ovo su mladi hrvatski reprezentativci, i to bi trebalo snažno utjecati na njihovu vrijednost na tržištu - ističe bivši trofejni igrač i trener Hajduka

Nakon što je u četvrtak navečer potvrđen transfer najsvjetlijeg Hajdukovog mladog talenta Stipe Biuka (20) u Los Angeles FC, u hrvatskoj nogometnoj javnosti 'prštale' su svakakve reakcije, pozitivne, negativne, i sve moguće varijacije između, a mi smo za jednu reakciju nazvali bivšeg trofejnog igrača i trenera Hajduka, Zorana Vulića (61).

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige 04.11.2018., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Trener HNK Hajduk Zoran Vulic. rPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

- Što se tiče Hajduka je transfer u redu, a što se tiče maloga, mislim da je premlad za otići baš u Ameriku. On je za mene jedan od najboljih mladih igrača Hajduka u zadnjih deset godina. Moram biti pošten i iskren, nisam za to. Mislim da je momak trebao ili još pomoći u Hajduku ili, ako već mora ići, igrati u nekom velikom europskom klubu - prva je reakcija splitskog stratega.

 

 

- Može se reći da je to dobro odrađen posao, ali danas kad pričamo o mladom i perspektivnom igrači i kad pričamo o šest milijuna, pa to i nije neki iznos u svijetu gdje se talentirani igrači lako prodaju za po 50-60 milijuna. Ne znam što bih rekao, možda je to dobro financijski za Hajduk u ovom trenu, ali ne smiju si dopuštati da igrače prodaju prejeftino - rekao je Vulić, pa nastavio:

- Mali Ljubičić prije par dana ode za 2.5 milijuna, sada Biuk za 6.5 miljuna. Za mene i jedan i drugi igrač vrijede puno više od tih novaca, to je za mene sve trebalo ići u duplo, apsolutno. Hrvatska je treća na svijetu, a ovo su mladi hrvatski reprezentativci, i to bi trebalo snažno utjecati na njihovu vrijednost na tržištu - ističe Vulić.

11.11.2021., stadion Aldo Drosina, Pula - Kvalifikacije za Europsko U21 nogometno prvenstvo, skupina A, 5. kolo, Hrvatska - Estonija. Mihkel Jarviste, Stipe Biuk Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Kako će odlazak Biuka utjecati na Hajduk u nogometnom, igračkom smislu?

- Hajduk ima igrače za nadomjestiti Biuka, to neće biti velik problem, ali meni je baš krivo zbog maloga. Imao sam veliku vjeru u njega i žao mi je što ga nećemo moći gledati na europskim stadionima.

Transfer u klubove koji nisu europski, smatra Vulić, nije dobar potez.

- Na žalost, rijetko koji igrač koji ode u Ameriku dođe natrag u Europu, ali evo imamo i jedan primjer igrača koji je otišao van Europe pa se vratio. Naš Mario Carević je bio u Saudijskoj Arabiji pa se vratio u Stuttgart, ali isto tako i danas mislim da bi napravio puno veću i kvalitetniju karijeru da nije odlazio u Saudijsku Arabiju. Kad si u tim ligama, jednostavno si izvan radara, i za reprezentacijiu i općenito.

14.09.2022., stadion Poljud, Split - SuperSport HNL, 02. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Stipe Biuk Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Da se igramo 'vražjeg odvjetnika', podcjenjujemo li mi možda malo u ovoj priči ligu u SAD-u?

- Ne treba podcjenjivati nikoga. Danas se stvarno u svakoj ligi zna igrati nogomet, pa i u toj Americi vidim da rade treneri iz Argentine i Brazila, ali opet je činjenica da to nije razina jedne engleske, španjolske ili talijanske lige, nemaš takvih utakmica u Americi - rekao je Vulić, te zaključio:

- Na kraju krajeva treba biti pošten i korektan i reći da mi sve ovo samo promatramo izvana. Treba pustiti ljude u klubu da rade svoj posao i procijeniti rad kad za to bude vrijeme.

Komentara 14

AP
apathylolz
13:59 31.12.2022.

Dinamovac sam i moram priznati da vec dugo nisam vidio gluplje transfere. Dva odlicna mlada igraca prodati za 9 milja je kriminal.

BE
Berri
10:46 31.12.2022.

Nogometaš vrijedi točno toliko koliko su ga platili. Pitanje je preko koje agencije je prodan, kakva je stvarna financijski konto u klubu (operativna sredstva koja su raspoloživa na dan 31.12.2022.), kakva je situacija u momčadi (odnos Nikola Kalinić - Stipee Biuk) i koliko je u čitavoj priči interesnih lobija koji moraju biti zadovoljni. Udruzi Naš Hajduk je ovo dobar posao, a Zoranu vuliću, Ivanu Gudelju, Igoru Štimcu, Ivanu buljanu, Vedranu Rožiću. Kataliniću,...(nastavi niz hajdukovih legendi), ovo je loš poslovni potez.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
13:10 31.12.2022.

BRAVO gospon VULIĆ iako nisam ni blizu hajdukovac a bome ni dinamovac podržavam Vaš stav milijun posto !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije