Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA S POLJUDA

Gotovo je! Hajduk prodao Stipu Biuka u povijesnom transferu

Foto: Twitter
1/7
30.12.2022.
u 20:42

Stipe Biuk od večeras više nije igrač Hajduka! Nakon 67 službenih nastupa u Hajdukovom dresu, 20-godišnji krilni igrač je s Poljuda otišao u redove američkog kluba Los Angeles FC realiziravši tako jedan od najvećih transfera u povijesti Kluba.

Stipe Biuk od večeras više nije igrač Hajduka, potvrdio je klub na službenom webu. Nakon 67 službenih nastupa u Hajdukovom dresu, 20-godišnji krilni igrač je s Poljuda otišao u redove američkog kluba Los Angeles FC realiziravši tako jedan od najvećih transfera u povijesti Kluba.

Kao kapetan i jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije predvodio je juniorsku momčad Bijelih koja je 2021. godine osvojila prvi juniorski naslov nakon devet godina. Za prvu momčad je debitirao u ožujku 2021. godine u kup utakmici protiv Zagreba.

- Sjećam se, naravno, svakog detalja iz prve utakmice koju sam odigrao protiv Solina na pripremama na Braču. Prvi službeni nastup upisao sam protiv Zagreba u Kupu. Bilo je pritiska, ali samo pozitivnog. Poseban je to dan za svakog hajdukovca, kad obučeš dres i prvi put istrčiš u njemu. Nemam nikakve rituale, razmišljao sam o tome da moram dati baš sve od sebe. To je bilo ostvarenje sna - rekao nam je Biuk u intervjuu u siječnju. 

30.10.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 15. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Stipe Biuk. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi pogodak za Bijele postigao je u 3:2 pobjedi protiv Rijeke početkom svibnja prošle godine, Službeno je posljednji put Hajdukov dres nosio u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa, a u prijateljskim utakmicama protiv Schalkea 04 i Auxerrea ponio je i kapetansku vrpcu.

- Sigurno da mi je čast. San je to svakog igrača koji je ponikao u Akademiji Hajduka, a ja sam ga ispunio. Drago mi je što su mi treneri i suigrači pružili podršku i povjerenje. – rekao je nakon utakmice sa Schalkeom.

U 67 službenih nastupa zabio je šest zgoditaka i upisao 10 asistencija. Ovu godinu pamtit će i po osvojenom Kupu u kojem su Bijeli u finalu na Poljudu svladali momčad Rijeke.

18.08.2022., Valencia, Spanjolska - Prva utakmica doigravanja UEFA Konferencijske lige, Villarreal CF - HNK Hajduk. Stipe Biuk. Photo: Omar Arnau/PIXSELL/PIXSELL
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

- Zahvalio bih se svim ljudima u Klubu, svim trenerima koji su me trenirali svo ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas – emotivan je bio Stipe prilikom oproštaja sa svojim Hajdukom.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar southman
southman
21:04 30.12.2022.

Ovo je van pameti. SAD je za umirovljenike !

T2
Tomo_20
21:07 30.12.2022.

Otisla karijera u ku…

JU
juma
21:41 30.12.2022.

Petnaest godina prerano za USA, ali dobro je prošao. Mogli su ga prodati u Kinu ili Emirate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije