Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKA Zlatan Ibrahimović možda se danas priključi reprezentaciji, no ozlijeđenih je mnogo a razbolio se i izbornik

Larsson morao napustiti trening

05.10.2005.
u 17:50

Čudni li su ti Šveđani, u reprezentaciji im je sve više ozlijeđenih igrača, a oni su jako mirni. Nimalo se ne uzbuđuju. Takvi su bili i jučer, a bio je to dan novih ozljeda. I to ne bilo koga već Henrika Larssona, ponajboljeg igrača, te Olofa Mellberga, kapetana i stožernog igrača obrane. Larsson se nakon manje od pola sata treniranja uhvatio za koljeno i krenuo s travnjaka u svlačionicu. Kako liječnici nisu mogli odmah utvrditi o kakvoj se ozljedi radi, ubrzo je sa stadiona odvezen osobnim automobilom na pregled. - Nije riječ o koljenu koje je Henke operirao, boli ga ispod koljena. Nije ništa ozbiljno, ali bit će na terapiji - izvijestio je liječnik žuto-plave reprezentacije Magnus Forssblad.

Olof Mellberg ima teškoća s kukom, a "ledio" je i koljeno. No, očekuje se da će svi biti spremni. Fredrik Ljungberg u utorak kasno navečer stigao je u Beč, ali jučer nije trenirao. - Malo krvari kod Ahilove tetive, nadamo se da će biti u redu - objasnio je liječnik švedske reprezentacije. - I dalje je neizvjesno što će biti sa Zlatanom Ibrahimovićem. - Njegovo se stanje poboljšava, osjeća se prilično dobro i danas bi trebao doći u Beč, tada ćemo vidjeti pravo stanje - odgovorio je liječnik na pitanje o Zlatanu.

Švedski novinari uvjereni su da neće igrati, navodno imaju informaciju da ga Juventus neće pustiti da danas dođe u Beč, da će tražiti poštedu i od maksimirske utakmice. Može se očekivati da će u napadu, uz Larssona i Ljungberga, u tom slučaju igrati Marcus Allback, nogometaš koji kruh zarađuje u FC Kopenhagenu. - Tandem Larsson - Allback najdjelotvorniji je u našoj reprezentaciji, sve druge priče o tome tko će igrati umjesto Zlatana obične su kalkulacije. Istina je da Allback nije Ibrahimović, ali je u reprezentaciji podcijenjen - rekao nam je jedan švedski novinar. A Allback je spreman. - Budem li ja taj koji će igrati, neće biti problema. Svi se nadamo da će se Zlatan oporaviti, ali imamo još mnogo dobrih igrača. Uz tri superzvijezde, Zlatana, Ljungberga i Larssona, imamo dobar izbor kvalitetnih nogometaša. Uostalom, kao i Hrvatska. No, mi smo sad prvi u skupini i na tome mjestu kanimo ostati i nakon utakmice u Zagrebu, želimo otići na SP u Njemačku - ustvrdio je Allback, koji je i jučer na treningu bio postavljen u udarnu napadačku formaciju. - A trening je, za razliku od onoga dan prije, bio vrlo ozbiljan. Uostalom, na terenu je sada bilo 20 nogometaša. Ali, nije bilo izbornika. Uhvatila ga je viroza, boli ga grlo i ostao je s Ljungbergom u hotelu.

- Mora da je to od previše viskija s ledom - komentirali su šaleći se švedski novinari. Trening je vodio njegov pomoćnik Roland Andersson. Ni on nije bio zabrinut. - Bilo bi ljepše da nemamo ozlijeđenih, ali već smo navikli na to, uvijek je netko ozlijeđen - zaključio je Andersson.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije