Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Kuže u galeriji velikana

07.05.2006.
u 17:24

Osmi Dinamov naslov prvaka slavio se tiše i diskretnije od bilo kojeg prije. Kao da je ta titula nešto normalno, nešto se Maksimiru događa svake godine. Svi već pričaju bajke o Ligi prvaka, proljeću u Europi, a pritom zaboravljaju da ni mnogo jače Dinamove momčadi od ove nisu bile ni blizu tom pothvatu. Ne ostvare li modri taj cilj, opet će se svijet srušiti, opet će se ismijavati Mamićeva vizija, a Kužeov prvi trofej bit će zaboravljen.

A trener Modrih ipak je zaslužio ovacije i još jedan osvrt na svoje remek-djelo. Kuže je vratio osmijeh frustriranom Dinamovu navijaču, koji se već tri godine ničemu nije veselio.
Kuže je ušao u galeriju Dinamovih velikana jer je izbacio iz svlačionice gubitnički mentalitet, jer je majstorski posložio momčad, jer je igrao atraktivan i dopadljiv nogomet i jer je pobjegao Hajduku 33 boda. Ovaj će rezultat teško ikada biti nadmašen.
Podsjećamo da je Kuže momčad preuzeo nakon najgore sezone u povijesti, a upravo su ti gubitnici, Drpić, Buljat, Bošnjak, Eduardo..., utisnuli najdublji pečat u ovu titulu. Kuže je otkrio Chaga i Etta, od Modrića napravio playmakera svjetskog kalibra, od Turine najboljeg vratara  lige...

Kužeovu djelu težinu daje i činjenica da se prošetao ligom bez ijednog standardnog A-reprezentativca.
U Dinamovoj “sezoni vraćanja osmijeha” bilo je i pogrešnih koraka, iz kojih bi trener morao izvući pouke, jer ih je on sve i proizveo. Kad je god eksperimentirao sa sastavom, Dinamo nije igrao dobro. Europa to neće opraštati, tu neće biti popravka, jedan trenerov pogrešan potez kistom mogao bi biti biti koban.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije