Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener zagrebačkih modrih nakon osvajanja svoga prvog trofeja

Kuže: Bio bih najsretniji kada bih i dalje imao Bošnjaka

07.05.2006.
u 17:08

Trener modrih Josip Kuže probdio je dobar dio subotnje noći. U nedjelju se u klubu pojavio umorna pogleda, nepripremljen za najavljenu analizu sezone.
Kužeu se ne može zamjeriti; čovjek je nakon 25 godina bavljenja trenerskim poslom osvojio svoj prvi trofej i ima pravo u njemu uživati.
 Emotivno sam proživio taj dan i te emocije držat će me još neko vrijeme  kaže trener modrih.  No, kad me u ponedjeljak za vrat primi Zdravko Mamić, potisnut ću ih u drugi plan. Njegova neiscrpna energija tjera me na razmišljanje o drugim stvarima.

San je ostvaren
Kuže će s novinarima sezonu analizirati nakon utakmice posljednjeg kola s Hajdukom, kada se sprema velika proslava naslova prvaka. Za igrače i Kužea bit će to repriza jer se prekjučer nisu štedjeli, kao i navijači, do kojih je treneru posebno stalo.
 Igrači i publika žive u snu i logično je da se provesele kad im se san ostvari. Mi, međutim, moramo imati i realniju svijest.
Posrijedi su, naravno, razmišljanja o onome što modre čeka već za dva mjeseca  sudbonosni ispiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
 Mi se time bavimo već mjesec dana. Svakodnevno razgovaramo o pojačanjima.
Imena su i dalje u sferi tajni, Kuže će ponoviti da snimaju nekolicinu igrača, ali njihov angažman ovisi o mnogo faktora; igračevim apetitima, dogovoru klubova, platnim mogućnostima...
Kuže je suzdržan i kad su u pitanju odlasci. Tvrdi da neće biti transfer-liste, ali da je moguća "minus-selekcija".

Priprema za Varteks
A hoće li Dinamo prodati Bošnjaka?
 Ja na njega ozbiljno računam i bio bih najsretniji kada bi ostao. No, iluzija je da prvi strijelac lige neće dobiti atraktivnu ponudu. A tu bismo trebali ići na ruku igraču, jer on ipak ima 27 godina.
Kuže će najozbiljnije prionuti pripremi za susrete s Varteksom i Hajdukom. U srijedu će odmarati kapetana Zorana Mamića, a od danas će prvoj momčadi priključiti juniora Dejana  Lovrena.
Zatraži li to izbornik Kranjčar, poštedio bi i A-reprezentativce.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije