Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka na Maksimiru

Jurčić: Dinamo radi europski, a većina cvili

04.04.2015., stadion Kantrida, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Leonardo German Sigali.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.05.2015.
u 14:51

Lako za domaće rekorde, neusporedivo je važnije kako će Dinamo izgledati u Europi, kaže Kruno Jurčić

Rekordi su tu da se ruše, a Dinamo ove sezone ruši sve rekorde u domaćem nogometu, plavi su nanizali 42 utakmice u domaćim natjecanjima bez poraza.

Erozija našeg nogometa

Zadnji put izgubili su ljetos od Rijeke u Superkupu. K tome, plavi su zadnji put domaću ligašku utakmicu izgubili u Maksimiru prije gotovo pet godina, u srpnju 2010., i to upravo od Rijeke koja danas dolazi u Maksimir.

Od tada je Dinamo na svom travnjaku odigrao 80 utakmica, u njima ostvario 70 pobjeda, upisao deset remija, a rubrika porazi ostala je prazna. I sve to uz gol-razliku 204:31. Da ne ponavljamo sad opet koliko je bodova više Dinamo u tim sezonama osvojio od Rijeke, Hajduka...

– Razlog takve dominacije je u činjenici da je Dinamo daleko odmaknuo od svih u našem nogometu, organizacijski, financijski, a to onda povlači i kvalitetu igrača, bolje uvjete, bolji rad – kazao nam je stalni Večernjakov analitičar Krunoslav Jurčić uz dodatak:

– Naš nogomet doživljava eroziju u financijskom smislu, a to onda povlači probleme u svim klubovima. K tome, imamo pošast odlaska mladih igrača. Tu jedino Dinamo može neko vrijeme zadržati igrače, a kad i proda domaće, onda ima mogućnosti dovesti strance. I za našu ligu to su igrači zavidne kvalitete, a bilo je tu pogodaka i promašaja. I onda je jasno zašto se uspijevaju rušiti takvi rekordi. Do kojih baš ne držim previše, to je zadovoljavanje nekakvih niskih strasti. Meni je važnije ono što će Dinamo pokazivati u Europi, a vjerujem da je i Dinamu to važnije.

No, kad su si plavi postavili cilj da ovu sezonu završe bez ijednog poraza u domaćim natjecanjima, to im je moglo poslužiti kao motiv.

Samo Ademi ostao iz 2010.

– Takvi interni ciljevi mogu biti motiv iako je i to u Dinamu teško, igrači znaju da su najbolji, rano osiguravaju naslov. No, Dinamo je postao prava europska tvrtka, koliko god da se pljuje po njemu. I Dinamo napreduje. Uostalom, željeli smo kapitalizam i dobili smo ga. A Dinamo radi kao i svi klubovi u Europi, ostali klubovi ne trebaju cviliti, nego raditi i pokušati pratiti plave – kaže Jurčić.

Plavi tako danas imaju taj posljednji ispit sezone koju žele završiti bez poraza u domaćim natjecanjima i nastaviti niz u HNL-u bez maksimirskog poraza. Ta Rijeka, koja je zadnja porazila plave u Zagrebu, kao ni taj Dinamo iz 2010. potpuno su promijenjeni. Pod trenerskom palicom Velimira Zajeca za Dinamo su igrali: Lončarić – Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez – Ademi, Badelj – Morales, Sammir, Dodo – Slepička.

Rijeka je s Nenadom Gračanom na klupi igrala u sastavu: Lisjak – Yourassowsky, Budicin, Čagalj, Švrljuga – Landeka – Kreilach, Štrok, Vukman – Rodić, Đalović. Pred 3000 gledatelja za Dinamo je strijelac bio Sammir, a za Rijeku Rodić, dok je Badelj postigao autogol.

>>Znate li koja momčad u HNL-u najviše profitira od domaćih navijača?

>>Zašto splitski derbi sudi Zagrepčanin, a Dinamo - Rijeka Splićanin?

Komentara 6

RO
RotoRoman
15:51 29.05.2015.

nije baš pametno povezivati rekorde s niskim strastima..... to je vrlo smiješno i tupavo reći, zar ne, Kruno?

MA
Mars...+
16:10 29.05.2015.

I onda je jasno zašto se uspijevaju rušiti takvi rekordi. Do kojih baš ne držim previše, to je zadovoljavanje nekakvih niskih strasti.>>>> Pa jesi li ti normalan! Po tome ispada da Real ,Barcelona i Bayern imaju najnize strasti. Daj odskakuci.

DI
dinamojavolim1
16:35 29.05.2015.

jednu pametnu stvar je reko:htjeli smo kapitalizam i dobili smo ga nazalost vise nikad nece biti profesionalnog nogometa gdje igraju domaci decki u klubovima gdje su poceli igrati nogomet,to moramo prihvatit ili biti amateri nasa liga nije primamljiva sponzorima i jedini nacin da klubovi obstanu je prodaja igraca ako netko ima bolje rijesenje volio bi ga cuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije