Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA TURNIRI

Krueger prva u Osaki, a Krejčikova u San Diegu

Tennis: San Diego Open
Ray Acevedo/REUTERS
19.09.2023.
u 18:14

Pobjeda Krueger u finalu tek je šlag na torti za igračicu iz Teksasa nakon izvanrednog tjedna

Devetnaestogodišnja Amerikanka Ashlyn Krueger pobjednica je WTA 250 teniskog turnira u japanskoj Osaki i veliko iznenađenje. U finalu je svladala Kineskinju Zhu Lin 6:3, 7:6 (6) i osvojila prvi naslov u karijeri, kojim će ostvariti veliki napredak na WTA ljestvici, na kojoj je bila na 108. mjestu. Pobjeda u finalu tek je šlag na torti za igračicu iz Teksasa nakon izvanrednog tjedna u kojem protivnicama nije prepustila nijedan set. Osaka joj je bio tek 11. WTA turnir u karijeri i već je ostvarila prvu pobjedu. Kineskinja je ovoga puta propustila priliku za drugu turnirsku pobjedu nakon što je u veljači slavila u Tajlandu.

Čehinja Barbora Krejčikova, 13. igračica WTA ljestvice, pobjednica je teniskog WTA turnira u San Diegu nakon što je u finalu pobijedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-4, 2-6, 6-4. Za 27-godišnju Čehinju ovo je sedma turnirska pobjeda na najvišoj razini u karijeri, a druga ove godine. U veljači je osvojila WTA 1000 turnir u Dubaiju i u finalu pobijedila Poljakinju Igo Swiatek, tada prvu igračicu svjetske ljestvice.

Prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa nije imala lak zadatak u finalu. Amerikanka, koja je doduše tek na 98. mjestu WTA ljestvice, dokazala je da zna igrati vrhunski tenis pobjedom na Australian Openu 2020. pa je Čehinji za pobjedu trebalo više od dva i pol sata igre.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije