Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE REGIONALNA LIGA

Kreće jedinstvena sezona u povijesti, sustav natjecanja bitno je promijenjen

Šibenik: Premier regionalna vaterpolo liga, VK Jug Adriatic Osiguranje - VK Solaris Šibenik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
15.09.2023.
u 07:00

Klubovi će nadmetanja otvoriti u Regionalnoj ligi, a sve će se prekinuti u siječnju i veljači 2024. zbog EP-a i SP-a

S obzirom na to da će ova sezona biti jedinstvena u povijesti vaterpola jer će se prekinuti u siječnju i veljači 2024. godine zbog Europskog prvenstva u Izraelu, odnosno Svjetskog prvenstva u Kataru, sustav klupskih natjecanja bitno je izmijenjen u odnosu na prijašnje godine.

Bilo kako bilo, klubovi će nadmetanja otvoriti u Regionalnoj ligi koja je podijeljena u dvije skupine, a počinje danas.

U skupini A nalazi se šest hrvatskih klubova i prvak Crne Gore. Grupu tako čine: Jadran Herceg Novi, Jug Adriatic osiguranje, Jadran Split, Solaris, Mornar, Primorje EB i Mladost.

Ta je skupina zanimljiva domaćoj publici koja će već danas moći uživati u vrhunskom vaterpolu. Naime, 15. i 16. rujna igra se prvo kolo Regionalne lige, a otvaraju ga prvak Hrvatske Jadran i Primorje EB, na Poljudu od 19 sati. U isto vrijeme na Zvončacu snage će odmjeriti Mornar i Mladost.

Najviše utakmica očekuje nas u gradu pod Marjanom, koji je na dva bazena domaćin četiri momčadi.

U subotu u bazen pak ide Jug AO, momčad koja je u ovom natjecanju slavila u prošloj sezoni. Dubrovčani na svom bazenu od 19 sati dočekuju Solaris.

U prvom kolu slobodan je Jadran iz Herceg Novog.

Dodajmo da su u skupini B: Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Šabac i Novi Beograd. Recimo i da nadmetanja između grupa još neće biti, a ti dvoboji će uslijediti tek u drugoj fazi natjecanja, odnosno završnici

 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
12:12 15.09.2023.

Kao Dubrovčanin ,i dugogodišnji navijač dubrovačkog kluba, protivim se Jugovom sudjelovanju u takovim ligama . Regionalno je samo zamjenica za jugo liga. Posljedica - bazen im zjapi prazan. Nema gledatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije